Pin It

Σήμερα οι γιατροί μετά τις εξετάσεις θα εκτιμήσουν την κατάστασή του ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του ισχίου στο οποίο υπέστη κάταγμα

 

Κάταγμα ισχίου υπέστη, ενώ βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του.

 

Οι γιατροί στα Χανιά έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στη Αθήνα, όπου και έφτασε με ελικόπτερο στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», χθες τα μεσάνυχτα. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να εκτιμήσουν οι γιατροί την κατάσταση και να προγραμματίσουν τη χειρουργική επέμβαση, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τη διοίκηση του θεραπευτηρίου.

 

Πάντως, σύμφωνα με την οικογένειά του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που φέτος θα κλείσει στις 18 Οκτωβρίου τα 95 του χρόνια διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1990 -93. Η κυβέρνηση του απώλεσε την οριακή της πλειοψηφία με την παραίτηση του βουλευτή Γ. Συμπιλίδη, ο ίδιος παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ. και τον διαδέχθηκε ο Κ. Καραμανλής. Εκτοτε φέρει τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του κόμματος. Οι κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις του τυγχάνουν πάντοτε ευρείας δημοσιότητας.

 

Το 2012 έχασε τη σύντροφο της ζωής του Μαρίκα Γιαννάκου, με την οποία είχαν παντρευτεί το 1953 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Δύο εξ αυτών, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται στην ενεργό πολιτική σκηνή ως βουλευτές της Ν.Δ.

Scroll to top