Pin It

Η «Μουσούδα» δεν το βάζει κάτω: Το νέο τεύχος του περιοδικού της «Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών» ζει και κυκλοφορεί, έστω και πιο… αδύνατο, με πιο λίγες σελίδες – λόγω της οικονομικής κρίσης. Φυσικά, δεν είναι μόνο το περιοδικό που αξίζει να αναφέρουμε για τη «Μέριμνα». Επειδή έχω πάει και έχω δει τη δουλειά που γίνεται, πρέπει να πω ότι πρόκειται για ένα πρότυπο κυνοκομείο, πεντακάθαρο, με θαυμάσιους χώρους (σπιτάκια) και «αυλές», γεμάτο από πρώην αδέσποτα σκυλιά και γάτες. Το κυνοκομείο μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας και να επιλέξει έναν σκύλο ή μια γάτα για το σπίτι του, εντελώς δωρεάν. Και κάτι ακόμα, χαρακτηριστικό της προσφοράς της «Μέριμνας»:

 

Μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2013, ήρθαν στο κυνοκομείο 114 ενήλικα σκυλιά και 47 κουτάβια. Στειρώθηκαν 75 αδέσποτα, 32 δεσποζόμενα και 30 γάτες. Υιοθετήθηκαν 61 ζωάκια. Παραδόθηκαν 58 (που είχαν χαθεί και τα έψαχναν).

 

Η «Μέριμνα» διοικείται από συμβούλιο στο οποίο μετέχουν καθηγητές του Πανεπιστημίου και διακεκριμένοι πολίτες της Πάτρας. Η ενίσχυσή της απ' τον Δήμο Πατρέων μειώνεται συνεχώς, γι' αυτό και απευθύνεται προς τους ζωόφιλους για να τα βγάζει πέρα.

 

Για όσους θα ήθελαν να στείλουν τον οβολό τους, η διεύθυνση είναι: «Σύλλογος Στήριξης του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών», Πανεπιστημιούπολη, Ρίο. Τηλ.: 2617-704600 και 2610-996200.

 

Scroll to top