Pin It

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ «ΑΛΤΕΡ» ΚΑΙ «ΚΟΝΤΡΑ»

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Δικάζεται σήμερα για μη καταβολή εισοφορών στο ΙΚΑ ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ ο Ανδρέας Κουρής. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη χθές το πρωί στο σπίτι του στο Διόνυσο, αυτή την περίοδο είναι πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ανώνυμης εταιρείας «Real Media».

 

Ο 42χρονος γιος του γνωστού εκδότη Γιώργου Κουρή, συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειoανατολικής Αττικής γύρω στις 12.00 το μεσημέρι. Αρχικά το ένταλμα σύλληψης εστάλη από τις εισαγγελικές αρχές στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων, καθώς στην περιοχή αρμοδιότητάς του βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra» και, καθώς δεν βρέθηκε εκεί, το ένταλμα εστάλη στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας προκειμένου να τον αναζητήσει στο σπίτι του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές που «χρεώνονται» στον επιχειρηματία αφορούσαν εργοδοτικές και εργατικές εισφορές προς τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών «Kontra» και «Alter» και δεν έχουν σχέση με τη «Real Media».

 

Εντούτοις ο ίδιος ο επιχειρηματίας εμφανίζεται να ισχυρίζεται πως δεν έχει καμιά σχέση με τις ως άνω οφειλές. Λίγο πριν από τη σύλληψή του και ενώ ενημερωμένος, προφανώς από συνεργάτες του, ότι αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές, έγραψε μήνυμα – απάντηση στον γνωστό ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης «twitter», στο οποίο ανέφερε ότι: «Η σημερινή προκαταρκτική εξέταση αφορά οφειλές ΙΚΑ του Alter, στο οποίο δεν υπήρξα ποτέ ούτε νόμιμος εκπρόσωπος ούτε εκτελεστικό μέλος του δ.σ.».

 

Αν και ο επιχειρηματίας δεν κάνει λόγο στο μήνυμά του για το «Kontra», δικηγορικοί και δικαστικοί κύκλοι ισχυρίζονταν ότι οι εισαγγελικές αρχές μπορούσαν να στραφούν προς το πρόσωπό του, αφού «εν τοις πράγμασι προέκυπτε ότι ασκούσε διαχείριση στο Alter». Υπενθύμιζαν, δε, ότι ο 42χρονος μέτοχος του σταθμού -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ- κατά το 25,79%, είχε πληρώσει στο παρελθόν ο ίδιος το δώρο των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού.

 

[email protected]

Scroll to top