10/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Συζητείται σήμερα η άρση ασυλίας

      Pin It

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η τυπική διαδικασία που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως στη Δικαιοσύνη προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες για εγκληματική δράση σε άλλους τρεις εκπροσώπους της Χρ. Αυγής.

 

Ετσι, όπως έχει προγραμματιστεί, συζητείται το απόγευμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας η άρση της βουλευτικής ασυλίας των Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα, ύστερα από το σχετικό αίτημα των ανακριτικών αρχών ώστε να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής. Υπενθυμίζεται ότι στο εννεασέλιδο αίτημά του προς τη Βουλή, ο ανακριτής προαναγγέλλει ουσιαστικά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των μελών της οργάνωσης ακόμη και για το αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας», αφού αναφέρεται ότι σκοπός της Χρ. Αυγής ήταν εξ αρχής, και παραμένει, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

Οπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας η απόφαση για την άρση της ασυλίας των βουλευτών θα ληφθεί από την Ολομέλεια -πληροφορίες ανέφεραν πως η σχετική συζήτηση θα εγγραφεί άμεσα στην ημερήσια διάταξη.

 

Scroll to top