ΑΠΕ-ΜΠΕ

10/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια… άλλη Original

      Pin It

Κόβεται επίσημα ο ομφάλιος λώρος με τον Χατζηχρήστο

 

Του Τάσου Τσατάλη

 

Ισως για τον πολύ κόσμο να περάσει απαρατήρητο, όμως η ανακοίνωση της Original 21 με την οποία συνοδεύτηκε το «Εφημεριδάκι» της οργάνωσης που επανεκδόθηκε ύστερα από πολύ καιρό το περασμένο Σάββατο, αλλά και η λειτουργία της νέας της ιστοσελίδας, έχουν μεγάλη σημασία για τα… εσωτερικά της ΑΕΚ.

 

Η ανακοίνωση προσδιορίζει έναν εντελώς νέο ρόλο και νέα μορφή λειτουργίας της Original, που κόβει κι επίσημα κάθε είδους σχέση με ό,τι είχε καθιερωθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια επί Χατζηχρήστου.

 

Πρώτα απ’ όλα στην ανακοίνωση υπάρχει η παραδοχή ότι η Original επί Χατζηχρήστου επιχειρούσε να διοικήσει την ΑΕΚ εξωθεσμικά με τη διαβεβαίωση ότι αυτό σταματάει. Επίσης δίνεται βάρος στο ότι παύει πλέον η χρηματοδότηση της οργάνωσης από την ΠΑΕ, μέσω «καπέλων» στα εισιτήρια και ποσοστών από τα διαρκείας. Ταυτόχρονα αφήνεται η σαφής αιχμή πως αυτό που γινόταν πριν, συνδεόταν άμεσα με τη στάση της Original απέναντι στις διοικήσεις…

 

Σημασία έχει βέβαια και το ότι υπόσχονται περιφρούρηση της κερκίδας και αποκλεισμό όποιου «έρχεται στο γήπεδο για μπάχαλα», όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Επίσης κανείς δεν θα παρουσιάζεται πλέον ως αρχηγός της οργάνωσης και δεν θα υπάρχει παρουσία στα ΜΜΕ.

 

Εχει ξεχωριστή σημασία ότι ξεκάθαρα στην ανακοίνωση παίρνουν θέση υπέρ της διοίκησης Μελισσανίδη. «Επιτέλους η ΑΕΚ έχει διοίκηση…», αναφέρουν και δεν χρειάζονται περισσότερα για να ξεκαθαριστεί η θέση τους.

 

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση ως βασικά στοιχεία της λειτουργίας της Original, γίνονται στην πράξη.

 

Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι τους προτάθηκε οικονομική ενίσχυση με κάποιους τρόπους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν θεμιτοί, οι οργανωμένοι αρνήθηκαν.

 

Επιπλέον, όσον αφορά την εικόνα στο γήπεδο, υπάρχουν όντως ομάδες περιφρούρησης, που και στη Φυλή και στην Καλλιθέα έδειξαν ότι δεν έχουν δημιουργηθεί για το «θεαθήναι», καθώς πραγματικά επιβάλλουν έλεγχο στην κερκίδα των οργανωμένων.

 

Στο ΟΑΚΑ με την Ομόνοια και τη Ραφήνα, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια δεν είχαμε το γνωστό «ντου» έξω από τη Θύρα 35. Κάτι που είχε «θεσμοθετηθεί» τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να μπαίνουν χωρίς να πληρώσουν εκατοντάδες άτομα.

 

Η Original μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Χατζηχρήστου δείχνει να είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία…

 

Κι αυτό για την εσωτερική ομαλότητα της ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλη σημασία.

 

Scroll to top