kedik1010

10/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Κεδίκογλου για τις ψηφιακές άδειες

Με αφορμή την πρόσφατη ρύθμιση για την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε όσους θεωρούν χάρισμα στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακές μετάδοσης.
      Pin It

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην προσωρινή ρύθμιση για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε πως η κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της ανεξάρτητης αρχής ΕΕΤΤ και καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών, για να μη μείνουν χωρίς τηλεόραση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου που ξεκινά σύντομα.

«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να εξορθολογήσει τη λειτουργία των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή, και να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον.

Κι όμως ορισμένοι παραπληροφορούν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης είπε πως στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης τα έσοδα για το δημόσιο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα προέλθουν από τρεις πηγές: από τον πάροχο δικτύου (διαχειριστή φάσματος), από τον πάροχο περιεχομένου, δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και από την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος.

Διαβάστε σχετικά:

Ψηφιακό ρουσφέτι στους καναλάρχες

efsyn.gr

Scroll to top