07/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αλλα λόγια να… ξεχνιόμαστε

      Pin It

Σχέδιο Βενιζέλου για «απόδραση» από τη φθορά της λίστας, με επισκέψεις σε υπουργεία, προτάσεις για τους… αδύναμους και κομματικές συνεδριάσεις. Οι «αρχιτέκτονες της διαπλοκής» δεν μπορεί να παριστάνουν τους «αρχάγγελους της κάθαρσης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Να αλλάξει την ατζέντα και να απεμπλακεί από τη μονοδιάστατη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, που είναι εμφανές ότι τον φθείρει πολιτικά, θα επιχειρήσει από σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

 

Χωρίς να δείχνουν διάθεση να υπαναχωρήσουν από τη σκληρή γραμμή τής κατά μέτωπο αντιπαράθεσης με την Κουμουνδούρου (ενδεικτικό είναι ότι μόλις χθες το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε δύο διαφορετικές ανακοινώσεις για το θέμα), στην Ιπποκράτους έχουν αποφασίσει να δραστηριοποιηθούν και σε άλλο «γήπεδο», προκειμένου να δοθεί η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι η υπόθεση Λαγκάρντ δεν αφορά τον κ. Βενιζέλο και η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό.

 

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται το μεσημέρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα της διαθεσιμότητας. Επιπροσθέτως, κύκλοι της Ιπποκράτους, υπενθυμίζουν την «κοινωνική στροφή» που έχουν θέσει σε εφαρμογή με βελτιωτικές παρεμβάσεις στο φορολογικό (όπου όμως το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει..), κατάθεση τροπολογιών για ευπαθείς ομάδες και εκδηλώσεις για την ανάσχεση της ύφεσης (την οποία τροφοδοτεί με τις αποφάσεις που έχει υπογράψει ο κ. Βενιζέλος).

 

Η τρέχουσα εβδομάδα θα περιλαμβάνει επίσης συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αύριο, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (το οποίο θα διεξαχθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου), ενώ από τις 11 έως τις 21 Ιανουαρίου θα είναι δεκαήμερο προσυνεδριακών δράσεων σε όλη τη χώρα.

 

Την ίδια ώρα, πάντως, η διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ καλά κρατεί. Η Ιπποκράτους παραμένει αμετακίνητη από τη θέση ότι ο κ. Βενιζέλος δέχεται χυδαίες επιθέσεις από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε εφικτή τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη παρανόμων ενεργειών.

 

Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου αντιτείνει πως ο κ. Βενιζέλος επιλέγει να καθυβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι «δεν έχει και δεν μπορεί να έχει πειστική απάντηση για κρίσιμα ερωτήματα». «Γιατί τη στιγμή που ως ΥΠΟΙΚ και το κόμμα του ως κυβέρνηση έβαζαν το ένα χαράτσι μετά το άλλο και πετσόκοβαν μισθούς και συντάξεις, ο ίδιος είχε καταχωνιάσει τη λίστα στο συρτάρι του αντί να την αξιοποιήσει ώστε να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα;», αναρωτιούνται πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Είναι αυτό παράβαση καθήκοντος ή δεν είναι; Πρέπει ή δεν πρέπει να διερευνηθεί αυτό το ζήτημα από προανακριτική επιτροπή της Βουλής όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών» και η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ «προκαλείται από την προσπάθεια της συγκυβέρνησης για συγκάλυψη και ελεγχόμενη εκτόνωση του διαχρονικού σκανδάλου ασυλίας της φοροδιαφυγής».

 

Τέλος, με αφορμή τις αναφορές συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου περί «νέου ’89», χρεώνουν στην Ιπποκράτους «αποπροσανατολισμό» της κοινωνίας και καταλήγουν σχολιάζοντας ότι είναι ευτράπελο να εμφανίζονται ως «αρχάγγελοι» της κάθαρσης οι «“αρχιτέκτονες” της διαπλοκής», ενώ εκτιμούν ότι η συσκότιση της υπόθεσης, «παρά τις άοκνες προσπάθειες των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, ούτε θα περάσει ούτε θα μείνει ανέλεγκτη».

 

[email protected]

 

Scroll to top