11/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Θα ανατρέψουμε τις αποφάσεις για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

      Pin It

«Δεν θα αναγνωρίσουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις για εκποίηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που προωθεί η κυβέρνηση, με αφορμή την κυκλοφορία του ειδικού έντυπου που ετοίμασε η αξιωματική αντιπολίτευση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

«Εάν επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και την τρόικα να εκποιήσουν την ΕΥΔΑΠ, τότε θα ξεπουλήσουν και τις πηγές του νερού και τον αέρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι «αύριο, μια αριστερή κυβέρνηση θα ανατρέψει τις όποιες αποφάσεις».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, που επισήμανε ότι ο αγώνας κατά των ιδιωτικοποιήσεων αφορά την πρόσβαση του λαού σε κοινωνικά αγαθά στα οποία το νερό κατέχει κυρίαρχη θέση. Η Νάντια Βαλαβάνη μνημόνευσε τις πρόσφατες δηλώσεις των επιτρόπων Μπαρνιέ και Ρεν, που διευκρίνισαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δεσμεύει τα κράτη-μέλη να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση.

 

«Προχωρούν σε ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ» υπογράμμισε ο βουλευτής Απ. Αλεξόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σημειώνοντας ότι το τίμημα έχει καθοριστεί στα 250-300 εκατ. ευρώ, όταν μόνο το 2012, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η εταιρεία είχε κέρδη μετά από φόρους 48 εκατ. ευρώ και το πρώτο τρίμηνο του έτους περίπου 12 εκατ.

 

Ο Βασίλης Τσόκαλης, συντονιστής της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ, ζήτησε συνταγματική κατοχύρωση της αποκλειστικής διαχείρισης των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης από το Δημόσιο. Ζήτησε την αξιοποίηση του προσωπικού και την κατάργηση των εργολαβιών που αφορούν μόνιμες εργασίες.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top