Pin It

To παρακήνιο της μάχης των χαρακωμάτων που έφερε την ήττα της οικογένειας Ψωμιάδη

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Tέλος εποχής για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αφού μάλιστα κατατρόπωσε τον αδελφό του προκατόχου του, Διονύση Ψωμιάδη, σε μια ενδοπαραταξιακή μάχη χαρακωμάτων με μπόλικο παρασκήνιο.

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη με 33 ψήφους έναντι 17 του συνυποψηφίου του και αμέσως μετά έδωσε εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι η εποχή Ψωμιάδη τελείωσε: «Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει σελίδα», είπε. «Κρατάμε τα καλά και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν.

 

Ενωμένη όλη η ομάδα των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων θα δουλέψουμε σκληρά, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της περιφέρειάς μας. Θα δώσουμε μάχη για τον επόμενο ενάμιση χρόνο απέναντι στα προβλήματα και να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε», τόνισε ο νέος περιφερειάρχης, που είναι μόλις 35 χρόνων.

 

Της εκλογής προηγήθηκε αρκετό παρασκήνιο, κυρίως από την πλευρά Ψωμιάδη, που έβλεπε ότι «τα κουκιά δεν βγαίνουν» και είχε συνεχώς διαρροές. Ο τρίτος υποψήφιος, Θεοχάρης Αποστολίδης, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ νωρίτερα είχε αποσυρθεί και ταχθεί στο πλευρό Τζιτζικώστα ο άλλοτε εκλεκτός τού Παναγιώτη Ψωμιάδη, Γιώργος Τσαμασλής.

 

Το παρασκήνιο λέει ότι μέσω υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς «τράβηξε το αυτί» σε όσους δεν ακολουθούσαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Ολα αυτά έκαναν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να βγάλει την πικρία του σε μια σύντομη αλλά γεμάτη αιχμές ομιλία, που προηγήθηκε των αρχαιρεσιών. Εκανε λόγο για «προδοσία» και «αχαριστία» της Ν.Δ. απέναντί του, λέγοντας πως στο παρασκήνιο λειτούργησε υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία».

 

Είπε ακόμη ότι ο ίδιος είχε το δικαίωμα να ορίσει τον αδελφό του ως διάδοχό του στην περιφέρεια. Αργότερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συνεχάρη τον νικητή κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Ψωμιάδη, ο Ψωμιάδης όμως δεν τελείωσε».

 

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης

 

«Αναταράξεις» και στη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, εν όψει των αποφάσεων του δημάρχου για τους συμβούλους που θα στελεχώσουν τις αντιδημαρχίες. «Πέτρα του σκανδάλου», ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χασδάι Καπόν, που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει προκαλέσει τη δυσθυμία ιδρυτικών στελεχών της παράταξης.

 

Τελευταίο «φάουλ» που του καταλογίζουν και ζητούν την «κεφαλήν του επί πίνακι», η… ευνοϊκή κατάθεση στο δικαστήριο για τον κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

 

Από την άλλη, ο κ. Καπόν, ικανότατος στα οικονομικά και προσωπικός φίλος του Γιάννη Μπουτάρη, φαίνεται ότι απολαύει της απόλυτης εμπιστοσύνης του δημάρχου. Υπ' αυτές τις συνθήκες, ο δήμαρχος δεν έχει ορίσει ακόμη νέους αντιδημάρχους, κάτι που επιφυλάχθηκε να κάνει έως το τέλος του μήνα.

 

Στο μεταξύ, ως «σταθερή αξία» εμφανίζεται ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος που επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του σώματος χθες το μεσημέρι.

 

Scroll to top