Pin It

Η αμηχανία και η αδράνεια του Δήμου Αθηναίων, φαίνεται να «έσπασε» μαζί με τα λουκέτα που κρατούσαν επί τέσσερα χρόνια κλειστή την παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα.

 

Από την Τετάρτη το πρωί, συνεργεία του Δήμου επιμελούνται τον χώρο. Κλάδεψαν δέντρα, καθάρισαν το μέρος και έκαναν μετρήσεις, προκειμένου η παιδική χαρά να δοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους. Το σχέδιο λέει ότι αρχικά θα απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε γκρέμισμα της περίφραξης και στην τελική ενοποίηση της πλατείας.

 

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είπε χαρακτηριστικά: «Από τον Αύγουστο του 2012, είχα πει ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα άβατο στην πόλη. Και αρχίσαμε αμέσως συστηματικό διάλογο με τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα, προκειμένου να ξαναλειτουργήσει η παιδική χαρά και να σπάσουν οι αλυσίδες που δίχαζαν και εν μέρει εξακολουθούν να διχάζουν τους κατοίκους της περιοχής, παρά την απομόνωση των ακραίων φωνών». Το συμβούλιο έληξε με την ομόφωνη απόφαση για το άνοιγμα της παιδικής χαράς, ενώ πληροφορίες λένε ότι αποφασίσθηκε και η πραγματοποίηση μελέτης για την προσθήκη ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ.

 

Θυμίζουμε ότι στην παιδική χαρά είχε μπει λουκέτο από τον Ιούνιο του 2009. Οι επιθέσεις κατά των μεταναστών ήταν από το 2008 καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή. Μάλιστα, επιτροπή κατοίκων με την επονομασία «Αγανακτισμένοι πολίτες» έθετε τους δικούς της κανόνες, έχοντας ως βασική τους δράση την περιφρούρηση της πλατείας και της παιδικής χαράς με σκοπό «ουδείς μη Ελληνας να διασχίζει την πλατεία και κανένα μη ελληνόπουλο να παίζει στην παιδική χαρά».

 

«Ο δήμος σωστά πράττει σε αυτή την περίπτωση. Ειδικά τώρα που η Χρυσή Αυγή έχει φύγει από τον Αγ. Παντελεήμονα και δεν υπάρχει πιθανότητα να παρεμποδίσει κάποιος τα σχέδια ανοίγματος της παιδικής χαράς» μας είπε ο υπεύθυνος συντονιστής της «Ανοιχτής Πόλης», Παναγιώτης Σκούτας.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top