13/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οικολογικές και φτηνές συνταγές ομορφιάς

Με απλά υλικά που θα βρείτε στη φύση ή στην κουζίνα του σπιτιού μπορείτε να κατασκευάσετε απλές κρέμες ομορφιάς.
      Pin It

«Με απλά υλικά που θα βρείτε στη φύση ή στην κουζίνα του σπιτιού μπορείτε να κατασκευάσετε απλές κρέμες ομορφιάς

 

Της Βίκυς Φωτίου

 

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τα καλλυντικά ευρείας κατανάλωσης όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή μέτρηση της Nielsen. Το δεύτερο τρίμηνο του 2012 οι πωλήσεις μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 4,4%. Σε παλιότερη έρευνα το 17% των Ελλήνων δήλωνε ότι λόγω κρίσης έπαψε να χρησιμοποιεί καλλυντικά, σε αντίθεση με το 33% που δήλωνε ότι τίποτε δεν άλλαξε σ' αυτόν τον τομέα, ενώ το 45% υποστήριζε ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί καλλυντικά αλλά όχι με την ίδια συχνότητα.

 

Αμερικανοί ερευνητές, πάντως, υποστηρίζουν σε άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, ότι από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκύπτει ότι οι πωλήσεις καλλυντικών αυξάνονται -ακόμη και εν μέσω μεγάλου κραχ- σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

 

Αντρες και γυναίκες φαίνεται, λοιπόν, πως έχουμε ανάγκη να φροντίζουμε την εξωτερική μας εμφάνιση. Ευτυχώς η φύση μπορεί να αντικαταστήσει πολλά πανάκριβα καλλυντικά. Για όσους και όσες επιμένουν να διαθέτουν χρόνο και χρήμα για μια απαλή επιδερμίδα, ας μελετήσουν τις σπιτικές συνταγές ομορφιάς που συγκεντρώσαμε. Είναι και οικολογικές και με ελάχιστο κόστος

 

Ροδόνερο

 

Το νερό του ρόδου είναι ένα θαυμάσιος τρόπος να φρεσκάρεις το δέρμα σου. Είναι εξαιρετικό να το χρησιμοποιείς μετά τον καθαρισμό του προσώπου ή πριν χρησιμοποιήσεις το make up σου. Επίσης είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις.

 

Υλικά

 

1 κούπα από φρέσκα πέταλα ρόδου

 

2 κούπες βραστό νερό

 

Εκτέλεση

 

Βράστε το νερό. Ρίξτε τα πέταλα μέσα στο βραστό νερό και αφήστε το περίπου μισή με μία ώρα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

Αφαιρέστε τα πέταλα των ρόδων και βάλτε το μέσα σ’ ένα αποστειρωμένο βαποριζατέρ. Μπορείτε να το βρείτε εύκολα, στα φαρμακεία. Κατόπιν τοποθετήστε το στο ψυγείο.

 

Κρατήστε το κρύο και ψεκάζετε το πρόσωπό σας πριν από τον ύπνο και αφού έχετε καθαρίσει την επιδερμίδα του προσώπου και όταν ξυπνάτε το πρωί.

 

Μπορείτε ακόμα να το βάζετε σε βαμβάκι, όπως ακριβώς το τόνερ, και να ταμπονάρετε ευγενικά το πρόσωπό σας. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείτε την έξτρα λιπαρότητα του δέρματος, ενώ κρατάτε φρέσκια και δροσερή την επιδερμίδα σας.

 

Η διάρκεια ζωής του ροδόνερου είναι περίπου δέκα ημέρες.

 

Scrub με μαύρη ζάχαρη

 

Το scrub μαύρης ζάχαρης δίνει μια απίθανη αίσθηση σε όλο το σώμα. Εξαιρετικό ακόμα και για σπιτικό πεντικιούρ.

 

Υλικά

 

Μισή κούπα από μαύρη ζάχαρη

 

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ή και αμυγδαλέλαιο

 

5 σταγόνες από μέλι

 

3-5 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

 

Αναμείξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια αφήστε τα λίγο να «ανασάνουν».

 

Απλώστε το μείγμα σε όλο το σώμα, κάνοντας παράλληλα κυκλικές κινήσεις με το σφουγγάρι σας.

 

Ξεπλύντε το με ζεστό νερό. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και να σας χαρίσει βελούδινη επιδερμίδα.

 

Scrub χεριών από πορτοκάλι ή μανταρίνι

 

Το δέρμα μας συχνά ξεραίνεται και αγριεύει τις κρύες μέρες του χειμώνα, που μπορεί να αργεί, αλλά καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε! Φτιάξτε λοιπόν ένα scrub χεριών από τα κατεξοχήν φρούτα του χειμώνα, πορτοκάλι ή μανταρίνι. Γεμάτα από βιταμίνη C και οξέα φρούτων που ως γνωστόν βοηθούν στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, ενώ το δέρμα δείχνει πιο καθαρό και νεανικό.

 

Υλικά

 

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού

 

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

 

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Αναμείξτε όλα τα υλικά και με απαλές κυκλικές κινήσεις απλώστε το επάνω στα χέρια σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Ξεβγάλτε το με ζεστό νερό.

 

Scroll to top