13/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Αγγο

Επικαλείται λόγους υγείας ο μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα.
      Pin It

Επικαλείται λόγους υγείας ο μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα

 

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με όρους ζητά σε αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε χθες στους ανακριτές διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα, ο 37χρονος Γιάννης Αγγος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

 

Ο Αγγος, ο οποίος εμφανιζόταν ως πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση δολοφονίας του μουσικού, δεν εισφέρει, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, τίποτα καινούργιο στην ανάκριση. Στην αίτησή του ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος λόγους υγείας καθώς και οικογενειακούς λόγους, ενώ φέρεται να «εμμένει στην αρχική του απολογία και στην ίδια υπερασπιστική θέση βάσει της οποίας αρνείται την κατηγορία και οποιαδήποτε εμπλοκή του σε έκνομη ενέργεια».

 

Το θρίλερ με τον 37χρονο ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή και ζήτησε να επανέλθει για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Αυτό έγινε αμέσως μόλις αντιλήφθηκε ότι θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Η αλλαγή στάσης ερμηνεύτηκε ως ένδειξη ότι προτίθεται να προβεί σε αποκαλύψεις, καθώς το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα φέρεται να βρισκόταν στην ίδια καφετέρια μαζί με συγκατηγορούμενό του και από το τηλέφωνό του να έφυγαν μηνύματα προς πρόσωπα που βρέθηκαν τελικά στο σημείο. Το θρίλερ συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν εμφανίστηκε και πάλι ενώπιον των ανακριτών, παρέμεινε επί 5 ώρες στο γραφείο τους αλλά τελικά η συμπληρωματική απολογία περιελάμβανε μια παράγραφο στην οποία αρνούνταν κάθε κατηγορία και δήλωνε αθώος.

 

Στο μεταξύ χθες, διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα αιτήματα άρσης της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού Νίκου Μιχαλολιάκου, και του Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top