Pin It

Εστω και χωρίς οικονομική βοήθεια, με αυτοχρηματοδότηση εν μέσω κρίσης ο δημοσιογράφος Ντένης Αντύπας προχώρησε στην έκδοση μιας διαφορετικής «Σεζόν». Το βιβλίο που εξέδιδε κάθε χρόνο με όλα όσα συνέβαιναν στη μικρή μας οθόνη, αλλά και με ειδήσεις για το ραδιόφωνο, αυτή τη φορά τού άλλαξε τίτλο αλλά το εξέδωσε. Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό αλμανάκ, το οποίο όμως περιλαμβάνει δύο σεζόν 2011-12 και 2012-13 με τίτλο «Η TV στα Μνημόνια».

 

Οπως τονίζει ο ίδιος ο Ντένης Αντύπας «Διαφημίσεις που το στήριζαν, δεν υπάρχουν. Ενσωματώθηκαν σε μία έκδοση δύο τηλεοπτικές σεζόν… Το κόστος της παραγωγής έγινε απαγορευτικό για να συμπεριληφθεί το σέξιον “Ανθρωποι και Προγράμματα”. Ετσι, διατηρήθηκε το “Ημερολόγιο” και τα “Στατιστικά Στοιχεία”». Στον πρόλογό του ξεκινάει με τον «Αρμαγεδδώνα και στα ΜΜΕ». Εστιάζει στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, τα λουκέτα στο Alter, τους ομίλους Πέτρου Κωστόπουλου και Αντώνη Λυμπέρη, τη σιγή σε διάφορα ραδιόφωνα και το τέλος μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών. Επειτα εστιάζει στο «τηλεοπτικό μνημονιακό τόξο», που όπως σημειώνει «συγκρότησαν MEGA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ. Μοιάζει παράδοξο, αλλά η Δημόσια Τηλεόραση ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 παρουσίασε περισσότερο αποστασιοποιημένα δελτία ειδήσεων».

 

Ο Ντένης Αντύπας δεν παραλείπει να επισημάνει την πρωτιά του MEGA, χαρακτηρίζοντας όμως κανάλι της σεζόν τον ΣΚΑΪ. Οσο για τα ραδιόφωνα, κάνει αναφορά στα λουκέτα που μπήκαν σε «Κλικ FM», «Sfera», «Derti», «Nitro FM» του Π. Κωστόπουλου, σε «Best FM» και «V-FM» του ομίλου Λυμπέρη, «Orange» και «Love» των Κουρή και Γιαννίκου και στον δημοτικό «Ξένιο».

 

Επισημαίνει την «κατάκτηση της κορυφής της ακροαματικότητας από τον “REAL FM” των Νίκου Χατζηνικολάου – Ανδρέα Κουρή και των συνεργατών τους» αλλά και την πώληση «του άλλοτε λαμπερού “Λάμψη FM” από τους Σουηδούς που το κατείχαν στις Αττικές Εκδόσεις».

 

Scroll to top