14/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καυσόξυλα και σόμπες σε ευπαθείς ομάδες από τους Δήμους Νάουσας και Βέροιας

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των δημοτών, καθώς ο κόσμος οικειοθελώς προσφέρει προϊόντα στην κοινωνική δομή», δηλώνει η δήμαρχος Βέροιας.
      Pin It

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των δημοτών, καθώς ο κόσμος οικειοθελώς προσφέρει προϊόντα στην κοινωνική δομή», δηλώνει η δήμαρχος Βέροιας

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Κοινωνική πολιτική με κούτσουρα και μεταχειρισμένες ξυλόσομπες επιχειρούν να κάνουν οι Δήμοι Νάουσας και Βέροιας, αλλά κάτι είναι κι αυτό, δεδομένων των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάπως έτσι, ο Δήμος της Νάουσας επιχειρεί για δεύτερη χρονιά φέτος τη διανομή καυσόξυλων στους δημότες από το δημοτικό δάσος, σε τιμή κόστους.

 

Η διανομή στους δικαιούχους γίνεται με την εποπτεία της διεύθυνσης περιβάλλοντος του δήμου. Ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός αναφέρει ότι περίπου 600 άπορες οικογένειες θα πάρουν καυσόξυλα, 70 περισσότερες από πέρυσι. Κάθε οικογένεια παίρνει πέντε τόνους ξύλα συνολικής αξίας 170 ευρώ, τιμή που καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης και μεταφοράς, χωρίς κανένα κέρδος για τον δήμο.

 

Η διάθεση της ξυλείας ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται και τον Οκτώβριο, με κριτήριο επιλογής των δικαιούχων το εισόδημα (ατομικό 4.500 ευρώ και οικογενειακό 7.000 ευρώ).

 

Παρόμοια πρωτοβουλία εν όψει του χειμώνα πήρε ο Δήμος Βέροιας, απευθύνοντας έκκληση σε κάθε δημότη που διαθέτει ξυλόσομπα, την οποία δεν χρειάζεται, να τη δώσει στην Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης για οικογένειες που δεν διαθέτουν άλλο μέσο θέρμανσης και βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.

 

Οι δημότες που μπορούν να διαθέσουν ξυλόσομπες καλούνται να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 23310 24794 και στη συνέχεια, συνεργείο της Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα σπεύσει να παραλάβει τη διαθέσιμη ξυλόσομπα. Επίσης, καλούνται οι πολίτες που διαθέτουν κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και άλλα είδη τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν να τα διαθέτουν για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Βέροιας.

 

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των δημοτών, καθώς ο κόσμος οικειοθελώς προσφέρει προϊόντα στην κοινωνική δομή. Πριν από λίγο καιρό, εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν μαζικά στην έκκληση του δήμου για συγκέντρωση σχολικού υλικού, με στόχο να βοηθηθούν άπορες οικογένειες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς», ανέφερε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top