14/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ»

Για 30 χρόνια σε Σαββίδη-Αγγελόπουλο

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Η εταιρεία LLC Atlantis Pak με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια μίσθωση (30 χρόνια) του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».

 

Την LLC Atlantis Pak σύστησαν ο ομογενής μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων Aldemar Νίκος Αγγελόπουλος (αδελφός του αείμνηστου Ελληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου).

 

Την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ιδιοκτήτης του ακινήτου) ολοκλήρωσε τον έλεγχο των υποβληθεισών προσφορών για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου και ανακοίνωσε ότι η LLC Atlantis Pak προσέφερε ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.722.000 ευρώ (143.500 ευρώ τον μήνα).

 

Η αλυσίδα Aldemar είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με πολυτελή ξενοδοχεία στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Πελοπόννησο. Εχει λοιπόν σημαντική τεχνογνωσία, που αναμένεται να αξιοποιήσει στο ξενοδοχείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης.

 

Οπως έγινε γνωστό, δύο ήταν οι έγκυρες προσφορές που κατατέθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου: μία της LLC Atlantis Pak και άλλη από τον όμιλο Στέγγου, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική. Οι προσφορές αξιολογήθηκαν με βάση το υψηλότερο τίμημα, το κατώτερο πλαφόν του οποίου ήταν τα 137.500 ευρώ. Η προσφορά της LLC Atlantis Pak ήταν η μεγαλύτερη με 143.500 ευρώ τον μήνα.

 

Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο λειτουργεί ήδη από την εταιρεία White & Black (συμφερόντων Σαββίδη), μετά τον προσωρινό διαγωνισμό στις αρχές του χρόνου για τη 12μηνη μίσθωσή του, με μηνιαίο ενοίκιο 95.000 ευρώ και ποσοστό 10% επί των κερδών. Η εταιρεία τήρησε τη δέσμευσή της να προσλάβει το 95% του προσωπικού που ήδη εργαζόταν σ’ αυτό.

 

Το «Μακεδονία Παλάς» είναι το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων (284 κλίνες) που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η ανέγερσή του προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης απαγορευόταν η ανέγερση κτιρίων. Στα σαλόνια του και τα δωμάτιά του έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος και του θεάματος. Από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου εκφώνησε την ιστορική ομιλία του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δύο μήνες μετά την πτώση της δικτατορίας, ενώ μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου στήθηκε η εξέδρα από την οποία μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην προεκλογική μάχη του 1985.

 

Scroll to top