Pin It

Λευκωσία Ανταπόκριση Ακης Φάντης

 

Οξύνεται επικίνδυνα η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος Χριστόφιας επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης καλώντας τον λαό να διαβάσει τις προτάσεις του για να καταλάβει τι σημαίνει υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Αμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Αναστασιάδη που τονίζει ότι η ανοχή που επέδειξε το κόμμα του ως αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Χριστόφια είναι ένα από τα μεγάλα «mea culpa» που πρέπει να πει στον κυπριακό ελληνισμό.

 

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, κατά τον χαιρετισμό του στο 17ο Παγκύπριο Συνέδριο της οργάνωσης Νεολαίας του ΑΚΕΛ (ΕΔΟΝ), επιτέθηκε προσωπικά εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης. Μιλώντας εκτός κειμένου και αναφερόμενος σε όσους «εκβίαζαν την κυβέρνηση για άρον άρον αποδοχή των αξιώσεων της τρόικας», ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «ίσως θα ήταν καλό να δοθούν στη δημοσιότητα οι εκατόν συν μία προτάσεις Αναστασιάδη, για να τις διαβάσει ο κόσμος και να καταλάβει τι σημαίνει “Συναγερμός” και τι σημαίνει υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη».

 

Είπε επίσης ότι μπορεί να ανακοπεί η πορεία των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και της ασυδοσίας της αγοράς, δηλώνοντας ότι και το 2008 «αναλάβαμε μια αποστολή, να πετύχουμε το αδύνατο, και το πετύχαμε: κομμουνιστής πρόεδρος αναδείχθηκε στην προεδρία». Παράλληλα, έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια ενοχοποίησης της κυπριακής Αριστεράς, προσθέτοντας ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι για την κρίση είναι οι τράπεζες, το μεγάλο κεφάλαιο και η εποπτική αρχή.

 

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είπε πως αν ο πρόεδρος Χριστόφιας έδινε σημασία στα όσα περιλαμβάνουν οι προτάσεις του για την οικονομία, «δεν θα ήμαστε στα σημερινά χάλια».

 

 

Scroll to top