xrysi-aygi-grafeia

15/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Διακίνηση όπλων και εφοπλιστές χορηγοί

Νέα στοιχεία κατέθεσε μάρτυρας ο οποίος μίλησε για διακίνηση όπλων από βουλευτές της οργάνωσης, για δύο εφοπλιστές που αποτελούν τις πηγές χρηματοδότησής της, ενώ ενέπλεξε χρυσαυγίτες σε δύο εκρήξεις που χρεώθηκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
      Pin It

Μια άλλη οπτική στην ανάκριση δίνει μάρτυρας μέσα από τις φυλακές, στρέφοντας την έρευνα για δύο εκρήξεις μέσα στην ίδια τη Χρυσή Αυγή και όχι στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πρόκειται για μαρτυρία κρατουμένου των Φυλακών Λάρισας, ο οποίος σε κατάθεσή του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς παραπέμπει την υπόθεση των εκρήξεων που σημειώθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Ελευσίνα και Πειραιά, «που τυχαία ήταν υπεύθυνος ο Γιάννης Λαγός», σε χτυπήματα τα οποία οδηγούν σε «πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστερών».

Ο μάρτυρας δηλώνει δημοσιογράφος και κατά ομολογία του ήταν γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής νοτίων προαστίων, ενώ επιβεβαιώνει ότι «υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ… Κυρίως ήταν πιστόλια, ακούγονταν όμως και τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθως τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή Ι.Χ. με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό…. Ενα τέτοιο όχημα εμφανίστηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλ. Παναγιώταρος».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Μαρίας Δήμα στη σελίδα 40 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Scroll to top