08/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα

      Pin It

O Eυάγγ. Βενιζέλος επιχείρησε να εξισώσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναζτήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ με σχέδια αποσταθεροποίησης

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Ενδειξη πολιτικής μεγαλομανίας ή απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης από τα ορμητικά νερά της λίστας Λαγκάρντ που απειλούν να τον πνίξουν και να παρασύρουν μαζί και την τρικομματική κυβέρνηση;

 

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος -σε εμφανή πανικό και δίνοντας συνέχεια στις παρόμοιου ύφους ανακοινώσεις της Ιπποκράτους- επιχείρησε χθες να εξισώσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του στη διαχείριση της σκανδαλώδους υπόθεσης με σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης και βύθισης της χώρας στο χάος, τα οποία εκπορεύονται από την Κουμουνδούρου.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό «ρεσάλτο». Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του αμέσως ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Συνεχίζοντας στην ίδια σκληρή γλώσσα, χαρακτήρισε ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική, τώρα που η χώρα έχει αποκτήσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο αναφοράς».

 

Πετώντας «την μπάλα στην εξέδρα» και αποφεύγοντας την ουσία του ζητήματος της λίστας, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι δεν θέλει τις «μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» και κατά τον τρόπο αυτό απέδωσε «θολά» κίνητρα σχετικά με την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή, που δεν θα περιορίζεται στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά θα αφορά και τον ίδιο.

 

«Είναι επανάληψη της προσπάθειας που έκανε προεκλογικά και έχασε. Εξι μήνες μετά τις εκλογές, θα ξαναχάσει», εκτίμησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε ότι κάνει μια λάθος επιλογή και «συγκρούεται» όχι μόνο με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά «με την κοινή λογική».

 

«Δεν στοχοποιούμε ούτε πολιτικές παρατάξεις ούτε πρόσωπα», ήταν η απάντηση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, στους ισχυρισμούς της Ιπποκράτους περί σχεδίου στοχοποίησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σκευωρίας για την πολιτική εξόντωσή του.

 

Οπως διευκρίνισε ο κ. Βούτσης, ο μόνος στόχος του κόμματος της Αριστεράς είναι η αναζήτηση της αλήθειας, η παύση της προσπάθειας συγκάλυψης και η αποκατάσταση του περί δικαίου δημοσίου αισθήματος στον λαό.

 

Το επιχείρημα ότι ο κ. Βενιζέλος έδωσε δυο εκλογικές μάχες «με το αντίγραφο της λίστας στο συρτάρι του» χωρίς να το αξιοποιήσει χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να υποστηρίξει την πρόταση για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λόγω παράβασης καθήκοντος.

 

[email protected]

 

Scroll to top