Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Από διώκτες… κατηγορούμενοι βρέθηκαν δύο επιθεωρητές Υγείας που αποκάλυψαν σκάνδαλο προμηθειών στο Νοσοκομείο της Εδεσσας, αλλά τελικά αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Επρόκειτο ουσιαστικά για την προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου με τις προμήθειες ορθοπεδικών υλικών στο Νοσοκομείο Εδεσσας που είχε αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι οι δύο επιθεωρητές. Παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και παρέδωσαν τα αποτελέσματα στους προϊσταμένους τους, παραπέμφθηκαν οι ίδιοι για παράβαση καθήκοντος! Αθωώθηκαν, βέβαια, πανηγυρικά, καθώς στο δικαστήριο διαπιστώθηκε από πλήθος εγγράφων και μαρτυριών ότι η «κωλυσιεργία» που σημειώθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση μόνο δική τους ευθύνη δεν ήταν.

 

«Είναι τραγικό να βρίσκονται αυτοί οι δύο άνθρωποι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Ηταν οι μοναδικοί που όρθωσαν το ανάστημά τους. Αυτό δείχνει ότι το “σύστημα” λειτουργεί», κατέθεσε ο πρώην διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αρης Μουσιώνης. «Οταν άλλαξε ο επιθεωρητής, άλλαξε και το αποτέλεσμα της έρευνας…», τόνισε.

 

«Οι δύο αυτοί επιθεωρητές κάνανε πραγματικό έλεγχο. Υπήρξε προσπάθεια “απονομιμοποίησης” του πορίσματός τους προκειμένου να έρθουν κάποιοι άλλοι και να διαγράψουν τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο», είπε στην κατάθεσή του ο Χρήστος Ζηλίδης, που επίσης διετέλεσε διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

Απολογούμενοι οι δυο επιθεωρητές ανέφεραν ότι ολοκλήρωσαν την έρευνά τους σε χρόνο-ρεκόρ αλλά τα αποτελέσματα του ελέγχου «κολλούσαν» στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top