16/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ομόφωνο όχι σε νέα λύματα

Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.
      Pin It

Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας προαναγγέλλει κινητοποιήσεις

 

Μ’ ένα ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει την κατηγορηματική αντίδρασή του στη σχεδιαζόμενη μεταφορά των λυμάτων της βόρειας και νότιας Αττικής στην Ψυττάλεια και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

 

Ο δήμαρχος Λ. Τζανής, μιλώντας στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Χρήστου να αναλάβει πρωτοβουλία για παμπειραϊκό προσκλητήριο αγώνα, τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και τους περιφερειακούς συμβούλους να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη, ενώ, όπως είπε, οι ιθύνοντες, που εξετάζουν αυτό τον σχεδιασμό μεταφοράς των λυμάτων, θα έπρεπε να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά και των κατοίκων της.

 

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες, οι περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουν καταστεί -ερήμην των κατοίκων τους- δέσμιες σωρείας εγκαταστάσεων επιβλαβών και επιβαρυντικών για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. Μερικές από αυτές είναι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, οι πετρελαϊκές εταιρείες SHELL και BP, τα Λιπάσματα, το ΚΕΛ Ακροκέραμου Ψυττάλειας, ο ΟΛΠ, η χωματερή της ιχθυόσκαλας κ.ά.

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το ΚΕΛ Ακροκέραμου-Ψυττάλειας, είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα που προκαλούσε η λειτουργία του. Ακόμα και σήμερα, παρά την πρόοδο ή και ολοκλήρωση σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του, δεν έχουν εκλείψει τα προβλήματα και οι επιβαρυντικές συνέπειες τις οποίες, όπως πάντα, αναγκάζονται να υποστούν όσοι ζουν και κατοικούν στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα. Το ΚΕΛ Ψυττάλειας το οποίο ήδη δέχεται τα απόβλητα περιοχών με πληθυσμό εκατομμυρίων κατοίκων, φαίνεται να προορίζεται ως εγκατάσταση υποδοχής και επεξεργασίας όγκου λυμάτων, πλήθους επιπλέον πυκνοκατοικημένων περιοχών. Είναι γνωστό ότι καταλήγουμε για μια ακόμα φορά στη γνωστή «σίγουρη» συνταγή: ό,τι είναι ανεπιθύμητο από την υπόλοιπη Αττική οδεύει, καταλήγει και επιβαρύνει τους γνωστούς χώρους, δηλαδή τον δήμο μας.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

[email protected]

 

Scroll to top