aerodromio-venizelos-touristes-valitses

16/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ψάχνουν εσπευσμένα νομικό σύμβουλο για την πώληση του «Ελ. Βενιζέλος»

Επιταχύνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιοριστεί μόνον στο 30% των μετοχών που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο 25% που εξακολουθεί να κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.
      Pin It

γ. στουρναρας τ. βιζερ eurogroupΕπιταχύνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιοριστεί μόνον στο 30% των μετοχών που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο 25% που εξακολουθεί να κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Η ισχύουσα σύμβαση για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας λήγει τον Ιούλιο του 2026, αλλά εξετάζεται η τροποποίηση ή και η χρονική παράτασή της. Δεν αποκλείεται η αποκρατικοποίηση να προχωρήσει μέσω Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρ' όλο που η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» δεν είναι εισηγμένη στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

 

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του πακέτου του 26,7% που κατείχε η γερμανική Hochtief Airport στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund ACS, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συμφωνία αφορά και το 13,3% που διαθέτει η Hochtief Capital. Το νέο στοιχείο είναι η εσπευσμένη προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για νομικό σύμβουλο ή δικηγορική εταιρεία για την υποστήριξη του Ταμείου αλλά και του Δημοσίου στις διαπραγματεύσεις, που υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Σε περίπτωση που θα επιλεγεί η διαδικασία μέσω χρηματιστηρίου, θα ετοιμάσει και το προβλεπόμενο ενημερωτικό δελτίο.

 

Η σύμβαση με τον νομικό σύμβουλο θα έχει διάρκεια 18 μηνών, με δυνατότητα παράτασης έως και 18 μήνες, γεγονός που προδιαγράφει τη διάρκεια των συνομιλιών με τους επίδοξους επενδυτές. Οι ενδιαφερόμενοι όμως πρέπει να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώς τις 29 Οκτωβρίου.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top