17/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποθήκη όπλων η έπαυλη Πάλλη

Από μικρά πιστόλια μέχρι και... αντιαεροπορικό είχε ο φερόμενος ως χρηματοδότης της Χρυσής Αυγής. Σε ναζιστικό μουσείο είχε διαμορφώσει τη βίλα του στη Βούλα. Δίωξη κατά του επιστάτη.
      Pin It

Από μικρά πιστόλια μέχρι και… αντιαεροπορικό είχε ο φερόμενος ως χρηματοδότης της Χρυσής Αυγής. Σε ναζιστικό μουσείο είχε διαμορφώσει τη βίλα του στη Βούλα. Δίωξη κατά του επιστάτη

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

οπλα επαυλη παλληοπλα επαυλη παλλη

 

 

 

 

 

 

Νέα ευρήματα στο «οπλοστάσιο» του Αναστάσιου Πάλλη εντοπίστηκαν χθες από τις έρευνες που έγιναν στην έπαυλη του επιχειρηματία στη Βούλα όσο και σε δύο κοντέινερ που είχε φέρει και αφήσει στον χώρο του τελωνείου του Ικονίου στον Πειραιά.

 

Η έρευνα στο τελωνείο έγινε από άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αυτή στην τετραώροφη έπαυλη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

Σε ένα από τα κοντέινερ που βρίσκονταν στο Ικόνιο οι άνδρες του ΣΔΟΕ βρήκαν ένα παλιό αντιαεροπορικό αεροπλάνου καναδικής προέλευσης αποσυναρμολογημένο και ένα αυτοκίνητο μάρκας Chevrolet. Το όπλο, που είχε δηλωθεί νόμιμα, ήταν του 1940 και φυλασσόταν χωριστά η βάση από το σώμα και τις κάννες του. Η αξία του, όπως ενημέρωσαν τους άνδρες του ΣΔΟΕ οι πυροτεχνουργοί που το εξέτασαν, ήταν κυρίως μουσειακή, εντούτοις εάν συναρμολογούνταν και τοποθετούνταν σε αυτό 40ρια βλήματα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

 

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη του επιχειρηματία από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα όπλα για τα οποία υπήρχαν άδειες κατοχής, ένα βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί, άλλες είκοσι 24 σκοπευτικές διόπτρες (εκτός από τις 10 που βρέθηκαν χθες), μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, μία βαλλίστρα με διόπτρα, 2 τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, μία ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων. Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και ναζιστικά αντικείμενα, τα οποία φυλάσσονταν σε ειδικές βιτρίνες και μέρος τους κατασχέθηκε. Λόγω όλων των ανωτέρω συνελήφθη ο επιστάτης της έπαυλης, που, όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, «μπαινόβγαινε» στον χώρο και αφού σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χ. Λακαφώση για διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον Πάλλη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιστάτης δέχεται ότι έκανε και άλλες δουλειές, όπως πληρωμές για λογαριασμό του Πάλλη. Επιπλέον, γνώριζε για την παρουσία των όπλων, αλλά πίστευε ότι ήταν απλά εκθέματα και είχαν μόνο μουσειακή αξία.

 

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται.

 

Scroll to top