17/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στους δρόμους η Ιεράπετρα

Χωρίς γιατρούς παραμένει η χειρουργική και η παθολογική κλινική του νοσοκομείου της πόλης.
      Pin It

Χωρίς γιατρούς παραμένει η χειρουργική και η παθολογική κλινική του νοσοκομείου της πόλης

 

Σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων απαιτούνται τουλάχιστον 45 γιατροί ώστε το νοσοκομείο να λειτουργήσει με ασφάλεια και να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες Υγείας

 

ΚΡΗΤΗ Του Μάριου Διονέλλη

 

ιεραπετρα«Νεκρή πόλη» θα είναι σήμερα η Ιεράπετρα, καθώς ολόκληρη θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου, το οποίο πλέον αποδεκατίζεται από γιατρούς και κλινικές. Αφορμή για την κινητοποίηση είναι η παύση λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής, ενώ ήδη προαναγγέλλεται το κλείσιμο της παθολογικής.

 

Οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης μιλούν για ένα νοσοκομείο υπό διάλυση. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, οπότε θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου, τα σχολεία αλλά και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

«Μόνη ελπίδα, ο αγώνας»

 

«Το νοσοκομείο είναι από τις τελευταίες κρατικές δομές που έχουν απομείνει στην Ιεράπετρα. Εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι δίνουμε τεράστιο αγώνα για να το κρατήσουμε ζωντανό, προσπαθώντας να πείσουμε για το δικαίωμα τουλάχιστον 30.000 μόνιμων κατοίκων στην Υγεία» λέει στην «Εφ.Συν.» ο Μιχάλης Μαχαιράς, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το νοσοκομείο.

 

«Μας έδωσαν κατά καιρούς υποσχέσεις, αλλά βλέπουμε το νοσοκομείο να καταρρέει. Πρόσφατα ήρθε καινούργιος υποδιοικητής, ο οποίος στα λόγια συμπαραστέκεται στον αγώνα μας αλλά επί της ουσίας καλείται να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Και από πλευράς του δήμου υπάρχει χλιαρή αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ δεν ξεχνάμε πως κάποτε βρέθηκε και απέναντί μας όταν προχωρήσαμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

»Η μόνη ελπίδα για το νοσοκομείο είναι η αντίδραση των πολιτών και ο δικός τους αγώνας για αξιοπρέπεια» λέει ο κ. Μαχαιράς.

 

Από την πλευρά της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνεται πως έχει ζητηθεί από το υπουργείο η στελέχωση του νοσοκομείου με την τοποθέτηση τουλάχιστον δύο παθολόγων και ενός χειρουργού ώστε να μην κλείσουν οι αντίστοιχες κλινικές, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση.

 

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο τονίζει πως απαιτούνται τουλάχιστον 45 γιατροί ώστε αυτό να λειτουργήσει ασφαλώς και να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες της Ιεράπετρας.

 

Scroll to top