EUROGROUP

17/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ανάκαμψη στην ευρωζώνη προβλέπουν οικονομολόγοι

Εκτιμούν πως η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτύσσεται με ρυθμό 0,2% ανά τρίμηνο από το τέταρτο τρίμηνο του 2013 ως και τα τέλη του .
      Pin It

Έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε δείγμα 55 οικονομολόγων αναφέρει πως αναμένεται μία «αναιμική αλλά σταθερή οικονομική ανάκαμψη» στην ευρωζώνη, στο προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, η Γερμανία θα συνεχίσει να ηγείται, ενώ η Ιταλία θα αρχίσει να συμβάλει στην ανάκαμψη το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους. Παράλληλα, η διστακτική ανάκαμψη στη Γαλλία αναμένεται να συμβάλει να καταγραφεί ανάπτυξη το νέο έτος, αν και με πολύ ασθενικό ρυθμό.

Συνολικά οι οικονομολόγοι αυτοί προέβλεψαν πως η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτύσσεται με ρυθμό 0,2% ανά τρίμηνο από το τέταρτο τρίμηνο του 2013 ως και τα τέλη του 2014. Για το επόμενο έτος η ανάπτυξη που θα καταγραφεί θα είναι γύρω στο 1%, εκτίμησαν.

Οι πιθανότητες νέας ύφεσης κατά μέσον όρο είναι 20%, σύμφωνα με την έρευνα. Οι αναλυτές εκτίμησαν ότι οι πιθανότητες αυτές κυμαίνονται από το 5% ως και το 40%.

Ωστόσο, δεν αναμένουν να μεταβληθεί η εικόνα στο πεδίο της εργασίας: εκτιμούν ότι το ποσοστό των ανέργων θα παραμείνει γύρω στο 12% στην ευρωζώνη στο ορατό μέλλον, ένα ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 19 εκατομμύρια πρόσωπα.
efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters

Scroll to top