Pin It

Τις ευθύνες του για το μείζον θέμα τού «Μακεδονία Παλάς» προσπαθεί να αποτινάξει με ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΙΚΑ… Σε μία ανακοίνωση, που δεν υπογράφεται από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ που τον εγκαλεί για την άκαρπη παρέλευση ενός ολόκληρου χρόνου χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την εξεύρεση ενοικιαστή του ξενοδοχείου.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚΑ, που με βάση το μισθωτήριο συμβόλαιο που είχε υπογράψει το ΤΑΠ-ΟΤΕ προ 15ετίας θα έπρεπε να λαμβάνει 300.000 ευρώ μηνιαίως για όλα, το 2012 δέχτηκε να λαμβάνει 5.000 ευρώ ανά μήνα (και τα ενδεχόμενα κέρδη) από τον προηγούμενο ενοικιαστή (Ομιλος Δασκαλαντωνάκη), ώστε να παραμείνει το ξενοδοχείο σε λειτουργία και να βρεθεί νέος ενοικιαστής. Καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 13η Ιανουαρίου, με το ΙΚΑ να μην καταφέρνει να διεξαγάγει τον σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον κ. Σπυρόπουλο γι' αυτή την καθυστέρηση, ενώ εκείνος επικαλείται τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες έμπλεξε η υπόθεση. Ωστόσο δεν εξηγεί ο κ. Σπυρόπουλος γιατί ενώ ο σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου αξιοποίησης διενεργήθηκε στις 17/1/2012, τελικά κατακυρώθηκε 6 μήνες μετά στην κοινοπραξία που τελικά υπέγραψε τη σχετική σύμβαση. Ούτε βέβαια γιατί οι νομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν έδωσαν ένδειξη κατεπείγοντος στα σχετικά νομικά ζητήματα που ανέκυπταν…

Τζ.Ρ.

Scroll to top