Pin It

Επικοινωνιακό σόου στη λαχαναγορά του Ρέντη έστησαν χθες ο Αντώνης Σαμαράς και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αφορμή τα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή», των καταστημάτων λιανικής, δηλαδή, που άνοιξαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα πουλώντας ώς και 30% φτηνότερα τα προϊόντα σε σχέση με το οργανωμένο λιανεμπόριο.

 

Στο πλευρό του πρωθυπουργού, που είναι ο πρώτος ο οποίος επισκέπτεται την κεντρική αγορά στα 52 χρόνια λειτουργίας της, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, που με τις παρεμβάσεις τους θέλησαν να δώσουν την εντύπωση πως η ακρίβεια «πέθανε» στην Ελλάδα.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς αξιοποίησε την παρουσία του εκεί για να στείλει μήνυμα ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της κοινωνίας, δηλώνοντας σε μια αποστροφή της ομιλίας του, με έμμεσες αναφορές στη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, πως «το κοινωνικό κράτος δεν λειτουργεί με παρακρατικούς μηχανισμούς», αλλά και ότι «το τρίπτυχο για μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει είναι κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη».

 

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που προσκλήθηκε επίσης να παραβρεθεί στην εκδήλωση σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν τα σενάρια περί πολιτικής απομόνωσής του, συμμετείχε στο σόου ως παραλήπτης επιταγής αξίας 851.360 ευρώ, που αποτελεί μέρος των συνολικά 4,3 εκατ. ευρώ από τα κέρδη της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, που αποδίδονται φέτος στο Δημόσιο.

 

Β.Γ.

 

Scroll to top