20/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

      Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Η μεγελοιώδης παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

 

Κυρίες και κύριοι, γεια σας. Παρακολουθείτε απευθείας και πρώτοι από όλους από τη Θεσσαλονίκη την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Μότορ Οϊλ. Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ και έγινε κονιάκ 7 αστέρων να τον θυμόμαστε και στις 28 Οκτωβρίου 2013 η μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών είπε το ΝΑΙ στη χορηγία αυτής της παρέλασης και μας έκανε όλους περήφανους στον Γράμμο και το Βίτσι, στην Πίνδο και τη φέτα Πίνδου.

 

Πλήθος κόσμου δεν παρακολουθεί την παρέλαση γιατί απαγορεύεται η προσέλευσή του, ενώ ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων βρίσκονται όσοι εξασφάλισαν τις πολύτιμες προσκλήσεις, δηλαδή αστυνομικοί με πολιτικά που τις πουλάνε στη μαύρη αγορά.

 

Στην εξέδρα ευθυτενής θα παρακολουθήσει την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που τον βλέπουμε κιόλας να στέκεται όρθιος και αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο ενδυναμώνει την πεποίθηση για ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να επιτελέσει και για άλλα 20 χρόνια τα καθήκοντά του. Μοναδικές στιγμές, κυρίες και κύριοι, και συγκινητικές.

 

Και να, αρχίζει η πολυαναμενόμενη παρέλαση. Προπορεύονται τα πεζοπόρα και βαλιτσοφόρα τμήματα της ΕΥΠ. Ναι, παρελαύνουν τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ και αποθεώνονται. Παρακολούθησαν τουλάχιστον 5.000.000 Ελληνες και κατέγραψαν τουλάχιστον 35.000.000 συνομιλίες που απέδωσαν δημοσιογράφοι-ηθοποιοί στα κανάλια. Τους αξίζει το θερμό χειροκρότημα που ακούμε, κυρίες και κύριοι.

 

Ακολουθούν οι γυναίκες του αγώνα. Τα έδωσαν όλα για ένα ληγμένο προϊόν στα σουπερμάρκετ και καταχειροκροτούνται. Μαζί τους και τα εξαθλιωμένα τμήματα λόγω πείνας. Σέρνουν τα βήματά τους και κρατούν κάδους απορριμμάτων ανά τέσσερις. Εντάξει, είχαμε Κατοχή το 1941, αλλά πώς να συγκριθεί με την Κατοχή του Οκτωβρίου 2013. Δικαιολογημένα αποθεώνονται.

 

Βλέπουμε να ξεπροβάλλουν κούτσα κούτσα οι ανάπηροι των Μνημονίων. Αυτούς που θέρισαν οι μνημονιακές πολιτικές. Δικαιολογημένα κερδίζουν στην εξέδρα το πιο θερμό χειροκρότημα από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα, που είναι πολύ συγκινημένοι με το επίτευγμά τους και ένα δάκρυ κυλάει στο μάγουλό τους.

 

Αρχίζει τώρα η παρέλαση των μηχανοκίνητων. Στην κορυφή 25 κοντέινερ Πάλλη με 700.000 όπλα και 31.240.000 σβάστικες. Προηγείται ο Αδόλφος Χίτλερ που καταχειροκροτείται από τους γούτσου γούτσου της Νέας Δημοκρατίας. Πάλλη με χρόνους, Πάλλη δικά μας θα είναι.

 

Η σειρά των υποβρυχίων. Από υποβρύχια, άλλο τίποτα. Προηγείται το γερμένο υποβρύχιο και ακολουθούν τα υποβρύχια Βενιζέλου-Αβραμόπουλου. Τα υποβρύχια έπαιξαν μεγάλο ρόλο το 1940, αλλά δεν συγκρίνοντα βέβαια με τον ρόλο των υποβρυχίων στις μίζες και τις ρεμούλες της σύγχρονης εποχής.

 

Και να, η μεγάλη στιγμή, το κλου της παρέλασης. Υστερα από 4 χρόνια παρελαύνουν τα τανκς που τόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν σε όλα τα πραξικοπήματα. Στη μία πλευρά γράφουν το όνομα του χορηγού των καυσίμων, ενώ ταυτοχρόνως πολεμικά αεροπλάνα σχηματίζουν το όνομα «Mότορ Οϊλ».

 

Στην άλλη πλευρά των τανκς γράφουν στίχους του Καβάφη, όπως στα τρόλεϊ. Μοναδικές στιγμές, κυρίες και κύριοι. Tα δάκρυα της συγκίνησής μας είναι καυτά, στη φετινή μεγελοιώδη παρέλαση.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Τη Δευτέρα η ανατροπή Σαμαρά

 

Κρίσιμη ημέρα η μεθαυριανή Δευτέρα για τον Αντώνη Σαμαρά γιατί θα εμφανιστεί στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, γι' αυτό παίρνει για λίγες μέρες αναβολή η σύγκρουση και η επίθεση στην τρόικα που για μία ακόμη φορά θα της σπάσει τα μούτρα.

 

Ο πρωθυπουργός δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την εμφάνισή του, γιατί απέναντι, στον eniko, θα έχει αντίπαλο τον Αδωνι και δεν τον παίρνει να ξεφτιλιστεί με μικρότερα νούμερα τηλεθέασης.

 

Ο κ. Σαμαράς πηγαίνει στην «Ανατροπή» γιατί κάνει το ρεπό του Μάκη Βορίδη στην εκπομπή.

 

Ο πρωθυπουργός φοβάται πολύ τις ερωτήσεις του Γ. Πρετεντέρη, γι' αυτό έχει κληθεί να βρίσκεται νοσοκομειακό απέξω γιατί μπορεί να τον ρίξουν οι ερωτήσεις ανάσκελα.

 

Υπάρχουν φόβοι δηλαδή ότι θα τον ανατρέψει ο Πρετεντέρης στην «Ανατροπή».

 

Δεν ισχύει άρα αυτό που γράφτηκε ότι θα παρασημοφορηθεί από τον Σαμαρά ο παρουσιαστής για τις μνημονιακές του υπηρεσίες. Αυτό θα γίνει άλλη μέρα στο κεντρικό δελτίο για να τύχουν της ίδιας τιμής και η Ολγα Τρέμη, η Μαρία Σπυράκη και βέβαια ο Μανώλης Καψής.

 

Πριν δούμε την εκπομπή έκανε κιόλας ακατάρριπτο ρεκόρ, αφού το τρέιλερ έχει παιχτεί 1.126.070 φορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι διακόπτεται το τρέιλερ για να παιχτούν οι εκπομπές του καναλιού και άντε πάλι από την αρχή.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Ο επικήδειος στον Μητσοτάκη

 

Εχουμε τον επικήδειο στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 18 Οκτωβρίου 2148, ημέρα που συμπλήρωνε ακριβώς τα 230 χρόνια του.

 

«Πολυαγαπημένε φίλε και αξέχαστε Κώστα. Εφυγες. Εφυγες απρόσμενα. Στο άνθος της ηλικίας σου. Δεν το περίμενε κανείς. Βέβαια τα είχε τινάξει ακόμα και ο Χαϊλάντερ ο Αθάνατος, αλλά κανένας δεν περίμενε ότι ο Χάρος θα σε συναντούσε.

 

Κάνατε μια πολιτισμένη συζήτηση με τον Χάρο. Σου είπε ο Χάρος ότι βγήκε παγανιά και θέρισε μια γειτονιά, αλλά πιο εύκολο ήταν να τα τινάξει ο Χάρος παρά εσύ. Πέντε Χάρους είχες θάψει.

 

Και μαύρη μοίρα, πολυαγαπημένε φίλε, σε βλέπω σε μια θέση που ποτέ δεν φανταζόμουν. Εσένα που είχες φιλήσει 1.567.890 παγωμένα κούτελα στη ζωή σου.

 

Ελεγες ο ίδιος ότι ζούμε πολύ. Κι όμως 300 χρόνια ακόμα θα μπορούσες να τα ζήσεις άνετα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

Πέρασες πολλά στη ζωή σου. Οι φίλοι σου έφευγαν ένας ένας και υποχρεωνόσουν να κάνεις καινούργιους φίλους συνέχεια. Στο φέισμπουκ.

 

Με την ευκαιρία της αποχώρησής σου έβλεπα χθες το βράδυ σε βίντεο την εκπομπή στο Μέγκα τσάνελ «Ολα για την υγεία», όπου μιλούσες στον Κεφαλογιάννη για το μυστικό της μακροζωίας σου. Τι το 'θελες; Μόνο 135 χρόνια αργότερα έφυγες, Κώστα. Αχχχχ!

 

Εχει μείνει στην Ιστορία πόσο γουρλής ήσουν. Για τον εαυτό σου. Δεν ήσουν εσύ γκαντέμης. Οι άλλοι ήταν. Και προληπτικός ήσουν. Δεν περνούσες ποτέ κάτω από σκάλα, γιατί έπεφτε και πλάκωνε τους άλλους.

 

Δεν ήθελες να βλέπεις μαύρες γάτες στον δρόμο. Μετά από λίγο τις πατούσε αυτοκίνητο. Είχες φάει έτσι 24.000 γάτες. Πιο πολλές από τους 24.000 δημοσίους υπαλλήλους που είχε φάει ο Κυριάκος σου.

 

Ας είναι ελαφριές η αποστασία και η Ζίμενς που σε σκεπάζουν. Αντε γεια».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

twitter παίδες Ελλήνων

 

Σαμαράς χθες στη Λαχαναγορά Ρέντη: Ντομάτες υπάρχουν

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ #katasxeseis_ole2

 

Στις τρεις κατασχέσεις που κάνουμε, η μία θα είναι δώρο.

 

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ #katasxeseis_ole

 

Φυσικά θα συνεχίσουμε τις κατασχέσεις. Θα μείνει ένα ευρώ ανά οικογένεια.

 

Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ #katasxeseis_ole3

 

Απαγορεύονται οι κατασχέσεις άνω του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

 

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @antimnimoniakos

 

Δεν θα ψηφίσω για νέα μέτρα. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν αντιφασίστας. Αυτή τη βδομάδα είμαι αντιμνημονιακός.

 

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ #elia_dakos

 

Εχω ευχάριστα νέα. Προσχωρούν στους «58» κσι Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Τσοβόλας, Τσοχατζόπουλος.

 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ @avramopoulos

 

Συμβαίνει εγώ όπως με τον Τσοχατζόπουλο εγώ και τα υποβρύχια εγώ είμαι αθώος εγώ και θα λάμψει η αλήθεια εγώ.

 

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ @avramopoulos

 

Οποιο υποβρύχιο και να σηκώσεις είμαι από κάτω.

 

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @lahanagoritis

 

Καλά, το σόου που έκανα χθες στη Λαχαναγορά του Ρέντη ήταν ανώτερο από αυτό που είχα κάνει για τα εγκαίνια τάχα μου της Ολυμπίας οδού.

 

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ #stoneniko

 

Στη Λαχαναγορα του Ρέντη διαπίστωσα τελικά ότι η κατάσταση είναι αγγούρια.

 

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @lahanagoritis

 

Εχουν αλλάξει τα φρούτα; Δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τα μήλα με τα πορτοκάλια.

 

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @lahanagoritis

 

Ξεπέρασα και τον Παττακό με το μυστρί. Εγκαινίασα στου Ρέντη την «αγορά του καταναλωτή». Το ότι η συγκεκριμένη αγορά λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2012 να το ξεπεράσετε, ε; #den_paizomai

 

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ @gantemia

 

Τι ήθελα και τηλεφώνησα χθες το πρωί να ευχηθώ στον Μητσοτάκη;

 

twitter.com/pamelouketo

 

 

 

 

 

Scroll to top