Pin It

Στον αέρα η σημερινή προπόνηση, αν συνεχιστεί η κατάληψη από τους οπαδούς

 

Του Τάσου Τσατάλη

 

Οι παίκτες της ΑΕΚ πέρασαν τη χθεσινή μέρα με την ελπίδα πως σήμερα, στην επιστροφή τους στα Σπάτα για προπόνηση, η κατάληψη θα έχει λήξει. Αυτά που έγιναν την Κυριακή δεν ήταν αστεία, έστω κι αν έγινε προσπάθεια από όλους να μη γίνουν γνωστά ή να μην πάρουν έκταση.

 

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έφυγαν χθες από το προπονητικό κέντρο έχοντας αποφασίσει να μην πάνε στην προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Και είναι πολύ πιθανό, εκτός του Φουρτάδο, να υπάρξουν κι άλλοι, οι οποίοι, εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δεν θα εμφανιστούν για να γυμναστούν.

 

Είναι επίσης πάρα πολύ πιθανό, αν η κατάληψη συνεχιστεί, να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να μην πάει σήμερα στα Σπάτα κανένας. Υπήρχε χθες, για παράδειγμα, η σκέψη να μαζευτούν κάπου, να πάνε μαζί ώς το προπονητικό κέντρο και εφόσον διαπιστώσουν ότι οι οργανωμένοι οπαδοί δεν έχουν φύγει, να κάνουν… μεταβολή και να φύγουν.

 

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τι σημαίνει μια τέτοια κατάσταση για την ΑΕΚ. Μέχρι τώρα οι παίκτες είχαν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, την αμφισβήτηση λόγω της αγωνιστικής πορείας της ομάδας, την αβεβαιότητα για το μέλλον που προκαλεί η κατάσταση στα διοικητικά.

 

Από την Κυριακή έχουν στο μυαλό τους και τις σκηνές απείρου κάλλους που έλαβαν χώρα στα Σπάτα. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τέτοιες συνθήκες. Ειδικά αν αυτή η ομάδα είναι η φετινή ΑΕΚ.

 

Οι πιτσιρικάδες είναι φοβισμένοι, οι παλιότεροι απλώς προβληματισμένοι.

 

Οι ξένοι, όπως ο Κορδέρο και ο Γιάγκο, ό,τι και να λέγεται δημόσια, θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι αν σήμερα κιόλας έβρισκαν ένα τρόπο να φύγουν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα μέσα στην εβδομάδα και πριν από το ματς με την Ξάνθη, να υπάρξει κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη είτε από τον Ισπανό, είτε από τον Πορτογάλο. Μπορεί κι από τους δύο…

 

Πέρα, όμως, από την κατάληψη και όσα έγιναν την Κυριακή, γενικότερα το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια δεν είναι καλό.

 

Μέσα στις γιορτές, οι διαρροές περί «μαύρης λίστας» του Λίνεν, με διάφορα ονόματα να… μπαινοβγαίνουν σε αυτή ανάλογα με τις πηγές κάθε δημοσιεύματος, έκαναν άνω-κάτω την ομάδα. Ποδοσφαιριστές έπαιρναν τηλέφωνα παράγοντες, δημοσιογράφους, συνεργάτες του Λίνεν για να μάθουν αν είναι μέσα στους «υπ' ατμόν».

 

Ολα αυτά για ένα θέμα που από την αρχή του δεν έδειχνε καμιά σοβαρότητα. Ο Λίνεν έκανε και κάνει σχέδια επί χάρτου, ενώ γνωρίζει ότι δεν είναι στο χέρι της διοίκησης να διώξει κανέναν, ούτε φυσικά να φέρει αντικαταστάτες. Αφησε, όμως, να διαρρεύσουν όλα αυτά και τώρα έχει να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των περισσότερων ποδοσφαιριστών.

 

Επίσης, υπάρχει το θέμα που έχει να κάνει με κάποιους συνεργάτες του. Ειδικά με τον Μανώλη Παπαδόπουλο, τον βοηθό του, οι σχέσεις αρκετών παικτών είναι σε οριακό σημείο. Από τη διοίκηση έχουν σκεφτεί να ζητήσουν την απομάκρυνσή του, αλλά ο Λίνεν ούτε που το συζητάει. Και δίνει στους διοικούντες να καταλάβουν πως αν τεθεί τέτοιο θέμα, θα αντιδράσει πάρα πολύ έντονα.

Scroll to top