08/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βρήκε τον μπελά του ο Ζαρντίμ!

      Pin It

Στο… κάδρο του Πορτογάλου τεχνικού ο Πίνο ύστερα από το «καυτό» 45λεπτο με Βέροια

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Τι μας επιβεβαιώνουν τα κατορθώματα του ενός ημιχρόνου από τον Πάμπλο Πίνο; Οτι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να στηρίζεται στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας, καθώς η ομαδική δουλειά του Ζαρντίμ περιορίζεται ακόμη στην ανασταλτική λειτουργία της ενδεκάδας!

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός έσπευσε μετά τον αγώνα με τη Βέροια να ξεκαθαρίσει ότι «ο Πίνο είναι παίκτης που θα αρέσει στην εξέδρα και ο Μασάντο αυτός που θα χρησιμεύει στον προπονητή». Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Κολομβιανός κατάφερε να κερδίσει σε 45 λεπτά ό,τι δεν πέτυχε τους τέσσερις μήνες δράσης ο Μασάντο αποτελεί από μόνο του «πρόταση μομφής» προς το σύστημα του Ζαρντίμ!

 

Οπως μας έδειξε το ματς με τη Βέροια, το θέμα του Ολυμπιακού δεν είναι αν θα παίζουν μαζί ο Τζιμπούρ και ο Μήτρογλου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να βρουν τον στόχο. Κι αν δεν υπήρχαν οι εμπνεύσεις του Πίνο, τότε οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έμπαιναν σε… λαχτάρα, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν τη «μισή» Βέροια.

 

Το σίγουρο είναι ότι εξακολουθεί να μην έχει σχέδιο για επίθεση ο Ολυμπιακός, καθώς ο προπονητής, προσηλωμένος στα συστατικά της πορτογαλικής σχολής, στηρίζεται πιο πολύ στην άμυνα και προσπαθεί να φτάσει στο γκολ κυρίως από τις στημένες φάσεις.

 

Με αυτή την τακτική ο Ζαρντίμ μπορεί να καθιέρωσε παίκτες όπως ο Μανωλάς και ο Μήτρογλου, αλλά άφησε στην αχρηστία και κάποιους άλλους, όπως ο Βλαχοδήμος και ο Φετφατζίδης ή ακόμη και ο Τάτος!

 

Στο προχθεσινό παιχνίδι ο Ζαρντίμ είχε πρόβλημα στα άκρα (με απόντες τους Αμπντούν και Φουστέρ) όπως και στη δημιουργία (χωρίς Ιμπαγάσα) αλλά παρ' όλα αυτά άφησε και πάλι έξω τον Βλαχοδήμο και προτίμησε για τον πάγκο άλλους δύο κόφτες. Τον Φέισα και τον Ντιακιτέ.

 

Πόσες πιθανότητες υπήρχαν, όμως, να τους χρειαζόταν και τους δύο;

 

Αλλωστε, αυτό που συνέβη με τον Πίνο ήταν έξω από την ποδοσφαιρική λογική, καθώς έβγαλε το φίδι από την τρύπα ένας παίκτης που απουσίαζε εδώ και αρκετούς μήνες από τα γήπεδα.

 

Κι ο Μασάντο; Ο κόσμος τον βάζει συνέχεια στο εδώλιο ακόμη και αν δεν είναι ο χειρότερος, όπως στο προχθεσινό ματς, αλλά ο Ζαρντίμ έχει την ευθύνη γιατί δεν του βρίσκει τη θέση που θα τον βοηθήσει να δείξει τα (όποια) προσόντα του.

 

Και για να το πάμε και στο παρακάτω, όταν τα άκρα καλυφθούν από τους Αμπντούν και Πίνο, τότε θα έρθει και το… στρίμωγμα στον άξονα, καθώς μόνον εκεί θα χωρέσει ο Μασάντο ενώ θα επιστρέψει και ο Ιμπαγάσα! Πώς θα το χειριστεί ο Ζαρντίμ; Ο Μοντέστο είναι ο μόνος κατεξοχήν κόφτης, ενώ ο Μανιάτης εδώ και καιρό είναι εκτός φόρμας!

 

Το πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει ανταγωνισμό, αλλά πώς θα δοθεί το κίνητρο στους οπαδούς της ομάδας για να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη και τη βαρυχειμωνιά; Δεν πρέπει να βλέπουν και μπάλα;

 

 

Scroll to top