Pin It

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε χτες στον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική διαπλοκή

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

Αποφασισμένος για «μάχη μέχρι τέλους» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σύμφωνα με ηγετικά του στελέχη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ο. του κόμματος έδωσε το σύνθημα σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά.

 

«Η μάχη δεν θα είναι μόνο πάλη προσώπων, αλλά ένας αδιάκοπος αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση των Μνημονίων και τη διαχρονική διαπλοκή των πυλώνων της με καναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες», επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε μύδρους κατά όσων «νομοθέτησαν τη διαπλοκή και πολιτικοποίησαν όλο τον ποινικό κώδικα για να πετύχουν την ατιμωρησία».

 

Στη σκληρή ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σφοδρά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «η επιχείρηση συγκάλυψης και προστασίας έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς» και πρόσθεσε ότι «πάει πολύ να μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όσοι νομοθέτησαν τη διαπλοκή και πολιτικοποίησαν όλο τον ποινικό κώδικα για να πετύχουν την ατιμωρησία».

 

Επιτέθηκε κατά όσων «κρατούσαν στα συρτάρια τους επί μήνες τη λίστα Λαγκάρντ και την ίδια ώρα μιλούσαν για σωτηρία της χώρας, πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα», ενώ χαρακτήρισε αστεία τα όσα δηλώνει το ΠΑΣΟΚ περί σκευωρίας. «Αλλωστε δεν χρειάζεται καμία τέτοια επιχείρηση από τη μεριά μας. Μια χαρά τα κατάφεραν και από μόνοι τους», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Δεν ανησυχούμε όσο μας πολεμούν. Ανησυχούμε όταν μας καλοπιάνουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έθεσε τα διλήμματα: «Ή Μνημόνιο και χρεοκοπία ή ανατροπή του Μνημονίου και δημοκρατία. Ή διαπλοκή και κλεπτοκρατία ή δικαιοσύνη και δημοκρατία».

 

Απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, με αφορμή και την κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και των μεγαλομετόχων του Mega δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να φοβηθεί, δεν είναι και δεν θα γίνει σαν τους άλλους» και πως «οι εποχές που κάποιοι ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα επισκέπτεται τη Φλώρινα, εκτίμησε ότι, αν υλοποιηθούν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, «η χώρα θα πάει έναν αιώνα πίσω» και ευχήθηκε το 2013 να είναι «χρονιά αλλαγής, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό να ανατρέπουν την κυβέρνηση».

 

Μετά την Κ.Ο. πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος, όπου ορίστηκε συντονιστής ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ αποφασίστηκε πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

 

* «Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας, να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τη ρευστότητα της οικονομίας ώστε να δρομολογηθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη Βίλα Αμαλίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

 

«Δεν μπορούν να μιλάνε για αξιοπιστία της χώρας αυτοί που επί χρόνια με την πολιτική τους τη μετέτρεψαν σε βίλα οργίων, διαφθοράς και διαπλοκής», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

[email protected]

Scroll to top