Pin It

Ο Ευ. Βενιζέλος παρομοίασε την πρόταση για προανακριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία»

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Κλιμακώνει την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χαρακτηρίζει χθες την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κείμενο που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ μοιάζει με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία».

 

Η τακτική του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ περιλαμβάνει οξείς τόνους και σκληρές αναφορές προς την πλευρά της Κουμουνδούρου και στην κατεύθυνση αυτή το μοτίβο παρέμεινε ίδιο και απαράλλαχτο και κατά τη χθεσινή ημέρα.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το 2013.

 

Μάλιστα, επιχείρησε να «αναβαθμίσει» την αιχμηρότητα στον λόγο του, προσάπτοντας στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κόμματός του -εκτός από την προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του και της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής- και την κατηγορία του «εγκωμιασμού της βίας».

 

«Το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση», συμπλήρωσε και μεταξύ σοβαρού και αστείου σημείωσε ότι «καλού κακού κρατάμε κι ένα μαχαίρι».

 

Εξάλλου, η Ιπποκράτους σε σχόλιό της για τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα διέκρινε «στρατηγικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ» και εκτίμησε ότι δεν έχει προτάσεις, «επενδύει στην καταστροφή» και επιχειρεί «έφοδο» κατά της πολιτικής σταθερότητας.

 

Σήμερα στη μία συνεδριάζει η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά κυρίως για την προετοιμασία της επόμενης φάσης της προσυνεδριακής διαδικασίας και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει την ενεργοποίηση του στελεχικού δυναμικού του Κινήματος για την τροφοδότηση του διαλόγου ενόψει συνεδρίου.

 

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο χθες παρατήρησε ότι «είναι κατ' ανάγκη αποσπασματικό» και χρειάζεται βελτιώσεις.

 

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας των «κοινωνικών αντανακλαστικών», στην Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις συναντήσεις σε υπουργεία, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις προτάσεις που έχουν καταθέσει για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα δημόσια έσοδα και το περιβαλλοντικό-υγειονομικό ζήτημα.

 

[email protected]

Scroll to top