22/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΚΑΣ

Στα δικαστήρια για να αποφύγει την έξωση

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Τα «ρέστα» της παίζει η «Φωκάς Α.Ε.» για ν’ αποφύγει την έξωση από το πολυώροφο κτίριο της οδού Τσιμισκή. Με αίτηση προσωρινής ρύθμισης καταστάσεως που κατέθεσε χθες στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ζητά ουσιαστικά να ανασταλούν τα αποτελέσματα που έχουν επέλθει από τις δικαστικές ενέργειες της ιδιοκτήτριας του ακινήτου Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας. Η συζήτηση της υπόθεσης ορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι. Η νέα προσφυγή γίνεται προκειμένου η επιχείρηση να μπορέσει να ξαναπάρει τη χρήση του μεγάλου καταστήματος με το οποίο είναι συνδεδεμένη η τύχη της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες οι οποίες διατηρούσαν shops in shop έχουν πάρει τα εμπορεύματά τους και το κατάστημα έχει αδειάσει σε ποσοστό περίπου 60%. Αλλωστε, η έξωση εκτελέστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου και από τότε έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας με τα ρολά κατεβασμένα, χρόνος που θεωρείται κρίσιμος για μια λιανεμπορική επιχείρηση. Μετά και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ εταιρείας και μοναστηριού, έχει στο μεταξύ προχωρήσει και η δημοσίευση διακήρυξης ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για το κτίριο, η ημερομηνία του οποίου έχει οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου.

 

Η πλευρά τής «Φωκάς» αναμένεται να υποστηρίξει στο σημερινό δικαστήριο ότι το μοναστήρι με την έξωση έκανε καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, καθώς θα επικαλεστεί την πολυετή σχέση των δύο πλευρών (ενοικίαζε το μίσθιο για σχεδόν 40 χρόνια), το ύψος των ενοικίων που έχει συνολικά καταβάλει, τις δωρεές προς την Εκκλησία, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζομένους στην επιχείρηση και την όλη προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top