23/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

ΠΟΕΣΥ για ΔΤ

 

Στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποστέλλει επιστολή το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με την οποία ζητάει να συζητηθεί, παρουσία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, ζητά από την αρμόδια Επιτροπή των Δημόσιων Μέσων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δημοσιογράφων να έρθει στην Ελλάδα και να συνεδριάσει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ για άλλη μια φορά «καταδικάζει το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται Δημόσια Τηλεόραση», τονίζοντας την «καθολική συμπαράσταση της Διεθνούς Δημοσιογραφικής Κοινότητας» που έχει εκφραστεί προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει -και οικονομικά μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ- τη συνέχιση της «λειτουργίας του πλήρους ενημερωτικού προγράμματος της ΝΕΤ, της ΕΤ3 και περιφερειακών ραδιοφώνων», ενώ ετοιμάζει και τηλεοπτικό μήνυμα στήριξης της ΕΡΤ. «Υπενθυμίζουμε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων των απολυμένων της ΕΡΤ αποτελεί λόγο ακύρωσης των απολύσεων» προσθέτει και και καταλήγει: «Η κυβερνητική απόφαση για το “μαύρο” στην ΕΡΤ, πέραν των υπολοίπων, επιβαρύνει δραματικά και τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων των ΜΜΕ, τα οποία επωμίζονται –και ορθώς– την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας στους συναδέλφους, που απολύθηκαν εν μια νυκτί. Δεδομένου ότι η ΕΡΤ ως φορέας του Δημοσίου ουδέποτε κατέβαλε εισφορές στο Δημόσιο για τον κλάδο της ανεργίας, αλλά και το ίδιο το Δημόσιο ουδέποτε χρηματοδότησε τα ταμεία των ΜΜΕ, έστω και με ένα ευρώ, είναι πρόδηλο ότι η νέα “μαύρη” τρύπα των Ταμείων μας πρέπει να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

!  Αν η κυβέρνηση έχει στόχο να στραφεί εναντίον εργαζομένων δεν πρέπει να περιμένει αυτεπάγγελτες διώξεις από δημοκράτες Εισαγγελείς. Οποιος προτρέπει σε τέτοιες ενέργειες, αναλαμβάνει και την ευθύνη αποστολής σχετικού αιτήματος…

 ΣΩ.ΜΑ

 

Χίτσκοκ για δύο μήνες

 

Στον αξεπέραστο μετρ του μυστηρίου είναι αφιερωμένοι ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης από τα κανάλια της Nova. Αφιέρωμα στον Αλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζουν τα κανάλια Novacinema με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Χίτσκοκ» στις 10/11 (Novacinema 1 & HD), με τον εξαιρετικό Αντονι Χόπκινς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Χαρακτηριστικές ταινίες του αναμφισβήτητου μετρ τού σασπένς και του μυστηρίου θα προβάλλονται επίσης από το Novacinema 2. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει αριστουργηματικές ταινίες του Αγγλου σκηνοθέτη με σπουδαίους πρωταγωνιστές του όπως οι: Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι, Πολ Νιούμαν, Τζούλι Αντριους και Αντονι Πέρκινς. Από το Novacinema 2 θα μεταδοθούν οι ταινίες: «Τα πουλιά» (2/11), «Τηλεφωνήστε: Ασφάλεια αμέσου δράσεως» (9/11), «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» (16/11), «Σχισμένο παραπέτασμα» (23/11), «Το κυνήγι του κλέφτη» (30/11), «Ψυχώ» (7/12) και «Χίτσκοκ» (14/12).

 

Scroll to top