Pin It

Λέγεται ότι αύριο επανακυκλοφορεί η «Ελευθεροτυπία». Τσουχτερή παγωνιά θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα συνοδευόμενη από κατά τόπους ισχυρό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

 

Από τις 22 Δεκεμβρίου του 2011 η ιστορική εφημερίδα είχε αναστείλει την έκδοσή της εξαιτίας απεργίας διαρκείας των 850 εργαζομένων της, οι οποίοι δούλευαν απλήρωτοι επί πεντέμισι μήνες. Εκτοτε η ιδιοκτησία κάνει τα πάντα για να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της απέναντί τους.

 

Με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα κυλήσει η μέρα στην Αττική. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει βελτίωση, ενώ η κατώτερη θερμοκρασία θα πέσει για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα υπό το μηδέν. Στη Θεσσαλονίκη, λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τον υδράργυρο από τους -2 έως τους 5 βαθμούς.

 

Οι απεργοί της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης προχώρησαν στις 15 και 25 Φεβρουαρίου 2012 στην έκδοση απεργιακών φύλλων με τίτλο «Οι εργαζόμενοι». Η εργοδοσία έκανε τα πάντα για να μην κυκλοφορήσουν. Κατέβασε τους γενικούς διακόπτες, εξόρισε τους εργαζομένους από το κτίριο της οδού Μίνωος, κατέφυγε με αγωγές στη Δικαιοσύνη. Εις μάτην. Τα απεργιακά φύλλα είχαν μεγάλη επιτυχία.

 

Επειτα από μήνες απληρωσιάς, δημοσιογράφοι και τεχνικοί της εφημερίδας αποφάσισαν να ιδρύσουν συνεταιρισμό που χρηματοδότησαν οι ίδιοι. Πλαισιώθηκαν από τις γνωστότερες υπογραφές της παλιάς καλής «Ελευθεροτυπίας» και από άνεργους συναδέλφους άλλων μέσων που εμπνεύστηκαν από το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα και ρισκάρισαν. Προέκυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», που κυκλοφορεί δύο μήνες τώρα με τη στήριξή σας.

 

Ικανοποιητικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός αύριο με άνοδο της θερμοκρασίας και ασθενείς νοτιοδυτικούς άνεμους. Λίγη βροχή ή χιονόνερο θα πέσει στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές από το απόγευμα, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

 

Απέχει παρασάγγας από την παράδοση της «Ελευθεροτυπίας» το φύλλο που αναμένεται στα περίπτερα αύριο. Εκδίδεται χωρίς να ικανοποιηθούν στο παραμικρό οι απαιτήσεις τού επί ενάμισι έτος απλήρωτου προσωπικού, από μια παρένθετη εταιρεία συμφερόντων τού μέχρι πρότινος νομικού συμβούλου της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» η οποία του δανείζει τίτλο και εγκαταστάσεις. Στην εφημερίδα θα εργάζεται μια μικρή μόνο μερίδα των πρώην εργαζομένων με συμβάσεις που έχουν καταγγελθεί από τα σωματεία ως επιεικώς απαράδεκτες. Και ο νοών νοείτω.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top