giatroi-tou-kosmou-logo

24/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχος της Δίωξης Ναρκωτικών σε Μητροπολιτικό Ιατρείο και Γιατρούς του Κόσμου

Ερωτήματα προκαλούν οι καταγγελίες τόσο για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού όσο και για τους Γιατρούς του Κόσμου, που παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.
      Pin It

Άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά και κλιμάκιο του ΕΟΦ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έφοδο σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στους Γιατρούς του Κόσμου.

Και στις δύο περιπτώσεις οι Αρχές επικαλέστηκαν καταγγελίες για «διακίνηση ναρκωτικών», όμως η έρευνα δεν απέδειξε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις κάτι τέτοιο.

Με βάση το περιστατικό οι Γιατροί του Κόσμου εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών συνοδευόμενο από υπαλλήλους του ΕΟΦ παρουσία πταισματοδίκη, μετά από επώνυμη καταγγελία, που όμως δεν μας γνωστοποιήθηκε η ταυτότητά του, πραγματοποίησαν έλεγχο για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο, ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου, ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επισημαίνεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη.

Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την υγεία στη χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων.

Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους.
Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι».

efsyn.gr

Scroll to top