Pin It

Προφυλακιστέος κρίθηκε για ακόμα μία δικογραφία, που αφορά την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος για το αντιαεροπορικό σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων TOR-M1, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επί θητείας Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος. Ο προσφάτως καταδικασθείς σε κάθειρξη 16 ετών κλήθηκε εκ νέου σε απολογία για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Η κλήση ήρθε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση που διενεργεί ο κ. Μαλλής για την υπόθεση των TOR-M1 από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Τα νέα στοιχεία αφορούν διακίνηση μαύρου χρήματος ποσού 12.000.000 ευρώ που φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί μέσω ενός δικτύου εταιρειών και το οποίο κατέληξε σε εταιρεία-πλυντήριο με την επωνυμία «Clavis International LL». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαλλής εντόπισε τα ίχνη της νέας μίζας, που φέρεται να προέρχεται από τη ρωσική ANTEY, προμηθεύτρια εταιρεία των TOR-M1. Μέσα από την ιχνηλάτηση της πορείας της μίζας που έκανε ο ανακριτής το επίμαχο ποσό είχε κατατεθεί στην εταιρεία-πλυντήριο από τον Βλάση Καμπούρογλου (βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα πριν από ενάμιση χρόνο, εκπρόσωπος της εταιρείας Dnumilan).

 

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος καλούν σε απολογία τις επόμενες ημέρες τους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Αβατάγγελο και Μιχάλη Ματαντό, υπεύθυνοι των εταιρειών που φέρονται να μεσολάβησαν στο μοίρασμα του μαύρου χρήματος από την προμήθεια των υποβρυχίων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικαστές, το Νοέμβριο θα συναντηθούν στη Χάγη με συναδέλφους τους από τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία προκειμένου να ζητήσουν και να πιέσουν για το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών στο εξωτερικό, με πολλούς αποδέκτες που σχετίζονται με την υπόθεση.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top