27/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒ:

Οι εργοδότες δεν ζητούν περικοπές μισθών

      Pin It

Μήνυμα πως ούτε οι εργοδότες θέλουν πλέον άλλα μέτρα και περικοπές μισθών στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας χθες στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης εργαζομένων–εργοδοτών και κοινοτικών αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εμφανίστηκε να ανησυχεί για τις επιπτώσεις της κρίσης και των μέτρων λιτότητας στην κοινωνική συνοχή, προειδοποιώντας πως «τρέχουν γρηγορότερα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ενώ χαρακτήρισε αδιέξοδη την πολιτική εσωτερικής υποτίμησης η οποία, όπως είπε, «ισοδυναμεί με δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας».

 

Κατά τον Δ. Δασκαλόπουλο, η Ευρώπη πρέπει να δώσει άμεσες λύσεις στο πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας για να «άρει τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο την ευθύνη για τη μεταρρυθμιστική ολιγωρία στη χώρα μπορεί να τη φέρει το πολιτικό κατεστημένο, όπως μας καταλογίζουν οι εταίροι μας, αλλά την αποτυχία υλοποίησης των δεσμεύσεων «την πληρώνει τελικά η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας».

 

Scroll to top