Pin It

Σήμερα το μεσημέρι καλούνται σε απολογία η 19χρονη, ο 21χρονος σύντροφός της και η 51χρονη μητέρα του, Ρομά που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης κατηγορούμενοι για το κακούργημα της αρπαγής του 2,5 μηνών βρέφους και της διατάραξης οικογενειακής τάξης. Η δικηγόρος των κατηγορουμένων, κ. Χατζηλεωνίδα, επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για καμία αρπαγή από πλευράς του ζευγαριού, το οποίο δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, αλλά για διευκόλυνση συγγενούς τους, η οποία στη συγκεκριμένη περίοδο αδυνατούσε να το μεγαλώσει».

 

Ας σημειωθεί ότι έχει ληφθεί δείγμα από το βρέφος, το οποίο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ώστε να ταυτοποιηθεί το DNA του σε περίπτωση που εμφανιστεί συγγενής του. Οι τρεις κατηγορούμενοι πάντως ανέμεναν από χτες να έρθει στη Μυτιλήνη η βιολογική μητέρα του παιδιού, από την οποία ισχυρίζονται ότι πήραν με τη θέλησή της το μικρό αγοράκι, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση και να επιβεβαιώσει η ίδια τα όσα ανέφεραν στην προανάκριση.

 

Ο πρόεδρος των Ρομά Λέσβου, Μανώλης Καμπέρης, ανέφερε: «Το παιδί γεννήθηκε στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Η μητέρα του, μόλις γεννήθηκε, επειδή ήταν τσακωμένη με τον άντρα της, είπε στα παιδιά (σ.σ. τη 19χρονη και τον 21χρονο) ότι δεν έχει να το ταΐσει γιατί έχει άλλα τέσσερα παιδιά και τους ζήτησε να το προσέξουν για λίγες εβδομάδες. Δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας».

 

«Μην ψάχνετε για “μικρές Μαρίες”», δήλωσε ο συγγενής του ζευγαριού, Προκόπης Γεωργίου, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Εμείς είμαστε συγγενείς κι όταν κάποιος έχει πρόβλημα, βοηθά ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει θέμα αγοραπωλησίας».

 

Scroll to top