27/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι Πειραιώτες κέρδισαν τη μάχη για τα δικαστήρια

Η Πολεοδομία προχώρησε στη διακοπή των «αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών» που πραγματοποιούνταν στο κτίριο «Κεράνη» στη λ. Θηβών, όπου θα γινόταν η μετεγκατάσταση.
      Pin It

Η Πολεοδομία προχώρησε στη διακοπή των «αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών» που πραγματοποιούνταν στο κτίριο «Κεράνη» στη λ. Θηβών, όπου θα γινόταν η μετεγκατάσταση

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Οι φορείς του Πειραιά μαζί με τους κατοίκους φαίνεται ότι κέρδισαν τη μάχη που έδιναν μήνες τώρα για να μη φύγουν από την πόλη τους τα δικαστήρια. Ηδη χθες το πρωί η Πολεοδομία Νίκαια-Ρέντη προχώρησε στη διακοπή των «αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών» που πραγματοποιούνταν στο κτίριο «Κεράνη» στη λ. Θηβών -εκεί δηλαδή που θα πήγαιναν τα δικαστήρια- μετά από καταγγελία εκπροσώπων φορέων της πόλης.

 

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τους προέδρους βασικών φορέων, βουλευτές, τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεσμεύτηκε ότι τα δικαστήρια δεν φεύγουν από τον Πειραιά, ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ανασταλεί και αυτή τη στιγμή το θέμα το έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός.

 

Αν και κάπως καθυστερημένα, αυτή τη φορά ο δήμαρχος ήταν απόλυτος ότι τα δικαστήρια πρέπει να στεγάζονται στο κέντρο του Πειραιά και γι’ αυτό τον λόγο ο δήμος είναι διατεθειμένος να δώσει όποιο ελεύθερο κτίριο είναι κατάλληλο γι’ αυτή τη μεταστέγαση, ακόμα και τη Ράλλειο Σχολή, στην οποία ο ίδιος επιθυμούσε να γίνει χώρος πρασίνου.

 

«Οσοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μεταφορά των δικαστηρίων δεν ρώτησαν αυτούς που έπρεπε, δεν έγινε κανένας διάλογος», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ. Κατσικάρης, και πρόσθεσε ότι τόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για δικαστικά μέγαρα σε όλη την Ελλάδα, για τον Πειραιά γιατί δεν μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση;

 

«Από τον Μάρτιο του 2013 γνώριζε η πολιτική ηγεσία ότι το κτίριο του Κεράνη ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι θα πουληθεί και παρ’ όλα αυτά αποφάσισαν να πάνε εκεί τα δικαστήρια», ανέφερε ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος (Το Λιμάνι της Αγωνίας) Γ. Καρδαράς και χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «σκάνδαλο».

 

[email protected]

 

Scroll to top