Pin It

Σε σκληρή κριτική ενάντια στην κυβέρνηση προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Ελληνες.

 

«Αυτοαναιρούνται»

 

• «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της προγραμματικής συμφωνίας της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ, με την οποία προσπαθούν να πείσουν ότι δεν θα λάβουν νέα μέτρα, και αμέσως αυτοαναιρούνται, μονιμοποιώντας και διευρύνοντας το δήθεν έκτακτο «χαράτσι», μέσω του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε ότι κυβέρνηση και Γ. Στουρνάρας «πράττουν το πρωτοφανές, φορολογώντας αγροτεμάχια, χέρσα χωράφια ακόμη και στάνες», ενώ «μειώνουν τον φόρο για τους πλούσιους και αφήνουν στο απυρόβλητο τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που βρίσκεται σε offshore εταιρείες».

 

«Εμπαιγμός»

 

• «Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, «δεν θα είναι φόρος περιουσίας, αλλά επιβάλλεται επί κάθε συγκεκριμένου ακινήτου». Επιπροσθέτως χαρακτηρίζει εμπαιγμό τις κοινωνικές εξαιρέσεις και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο.

 

«Δήμευση»

 

• «Σε κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας» προέβλεψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι οδηγεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «άδικη φορολογία σε πολίτες που δεν έχουν εισόδημα, με σκοπό τη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας» και εκτίμησε ότι «πάνω από το 80% των πολιτών αυτή τη στιγμή» δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο που επιβάλλεται.

 

Scroll to top