fasismos2610

26/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

INFOWARINFOWAR

Φασισμός Α.Ε.

Η ίδια σχεδόν ομάδα, που δημιούργησε τα ντοκιμαντέρ «Debtocracy» (Χρεοκρατία) και «Catastroika» έχει στρωθεί εδώ και μήνες στη δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2014. Για τις «μικρές» και τις «μεγάλες» λεπτομέρειες που συνθέτουν την εικόνα του φασισμού από την Ιταλία του Μουσολίνι μέχρι την Ελλάδα της λιτότητας.
      Pin It

«Οσοι καταδικάζουν τον φασισμό χωρίς να καταδικάζουν τον καπιταλισμό, είναι ευχαριστημένοι αν ο χασάπης πλένει τα χέρια του πριν ζυγίσει το ζώο που έσφαξε»

Μπ. Μπρεχτ

Ενας διόλου αόρατος αλλά φρικτός θίασος περνά τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο από τους δρόμους του Πρεντάπιο, της μικρής επαρχιακής πόλης όπου γεννήθηκε ο Μουσολίνι. Χιλιάδες νεοφασίστες από ολόκληρη την Ευρώπη έρχονται εδώ να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που έδωσε σάρκα και οστά στον φασισμό.

Ο δήμαρχος του Πρεντάπιο, ένας «κομμουνιστής» όπως τον αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί κάθε χρόνο να δυσκολέψει τη ζωή των νεοφασιστών που σχηματίζουν ουρές έξω από το μαυσωλείο του δικτάτορα.
Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα επιχείρησε να κλείσει όλα τα μαγαζάκια που πουλάνε αναμνηστικά ενθύμια από τον φασισμό και τον ναζισμό της δεκαετίας του ’30. Μάταιος κόπος.

Οταν τα επισκεφτήκαμε πριν από μερικές εβδομάδες, για τα γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», έδειχναν να κάνουν χρυσές δουλειές, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης που χτυπά και την Ιταλία.

Διαβάστε το «Infowar» του Άρη Χατζηστεφάνου στη σελίδα 72 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn.gr

Scroll to top