Tzitzikostas-Fragoulis

27/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα μάζεψε» ο Τζιτζικώστας για το ΠΑΣΟΚ

Οι έντονες αντιδράσεις και η έλλειψη στήριξης από τον ίδιο του το κόμμα ανάγκασαν τον περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, να ανασκευάσει τις προηγούμενες δηλώσεις του και να χαρακτηρίσει ως «ατυχές και λανθασμένο» το παράδειγμα με το ΠΑΣΟΚ.
      Pin It

Την «γκάφα» του επιχείρησε να ανασκευάσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Με νέα ανακοίνωση του, αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του για το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν «ατυχές και λανθασμένο» και εκφράζοντας τη λύπη του.

«Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε».

Και κατέληξε: «Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παραβρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού».

Για «γκάφα» μίλησε ο Κεδίκογλου

Νωρίτερα, ως «γκάφα» χαρακτήρισε τη δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα περί της πρόσκλησης που απηύθυνε προς την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα και διορθωτική δήλωση. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμισε ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

Η νέα δήλωση που άναψε φωτιές

Αξίζει να σημειωθεί πως, νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας ήρθε σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κίνηση του πρώτου να προσκαλέσει την Χρυσή Αυγή. «Όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, υπονοώντας την διοργάνωση της παρέλασης Gay Pride στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Παραίτηση ζητά το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ζητά την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με το ζήτημα πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής και τις σχετικές δηλώσεις του.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

efsyn.gr

Scroll to top