schauble21

27/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Πιο διαλλακτικός ο Σόιμπλε εν όψει συνασπισμού

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εμφανίζεται να υιοθετεί πιο διαλλακτική στάση όσον αφορά τα δημοσιονομικά της χώρας του, γεγονός που δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.
      Pin It

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μοιάζει να έχει απεμπολήσει την επιμονή του να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος της χώρας από το 2015 και κατόπιν, δεχόμενος να επικεντρωθεί στους στόχους της αποτροπής του περαιτέρω δανεισμού της χώρας και της αποφυγής της αύξησης των φόρων.

Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρόκειται να δημοσιευθούν στο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus αναμένεται να δώσουν στην παράταξη των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μεγαλύτερα περιθώρια όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που ζητούν να δοθεί ώθηση σε επενδύσεις σε υποδομές όπως το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σε μια προδημοσίευση μέρους της συνέντευξης σήμερα, ο Σόιμπλε δηλώνει ότι στόχος είναι να μην υπάρξει νέο χρέος από το 2015 και κατόπιν και να μειωθεί ο λόγος του χρέους προς το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας κάτω από το 60% από περίπου 80% σήμερα μέσα σε 10 χρόνια.

Ο Σόιμπλε (ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θέλει να παραμείνει στο θώκο του υπουργού Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση) δεν έκανε καμιά αναφορά στη συνέντευξη αυτή στην πρόθεσή του να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος της Γερμανίας, το οποίο ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, κάτι στο οποίο επέμενε ως και τον Ιούνιο.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top