30/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Τον… καίνε τα περί «εγκληματικής οργάνωσης»

      Pin It

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

Αναταράξεις εντός και εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων προκαλεί ο χαρακτηρισμός του ΠΑΣΟΚ από τον Πάνο Καμμένο ως «εγκληματικής οργάνωσης». Η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν εκπλήσσεται από την παραληρηματική συμπεριφορά του. «Είναι ο ίδιος που έλεγε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μέλος της 17 Νοέμβρη, είναι ο ίδιος που ζήτησε να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο και δυστυχώς μια μέρα μετά δέχτηκε ο ίδιος επίθεση στη Νίκαια. Η θεωρία των ψεκασμών είναι ανίκητη» σημειώνουν από το ΠΑΣΟΚ.

 

Και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εγκληματική οργάνωση», παρότι, όπως είπε, μπορεί να έχει ακολουθήσει εγκληματικές πολιτικές «εντός εισαγωγικών», δηλαδή με την πολιτική διάσταση του όρου.

 

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. είχε υποστηρίξει μέσω του Star ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. «Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος, είναι ο κύριος Μαντέλης, ο κύριος Παπαντωνίου… Γιατί τους καλύπτανε;» αναρωτήθηκε. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο επέρριψε ευθύνες για τον νόμο για τα υποβρύχια. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν αναφέρεται «στους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

 

Με τον κ. Καμμένο διαφώνησε ανοιχτά ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛΛ., Τέρενς Κουίκ, ο οποίος χαρακτήρισε τον όρο «εγκληματική οργάνωση» τραβηγμένο. «Εγώ θα έλεγα ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα εδώ που την οδήγησε. Είναι το ΠΑΣΟΚ των CDS, το ΠΑΣΟΚ των swaps, το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων» δήλωσε. Εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και για το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι «αυτοί οι λογαριασμοί που ανοίξαμε σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τις αντιρρήσεις της σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε και η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Μαρία Κόλλια, η οποία τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υπαναχωρήσει στο θέμα της κατάργησης του Μνημονίου. «Κανένας δεν με πείθει εμένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτά με τα οποία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. Εμείς μιλάμε για καταγγελία του Μνημονίου, κάτι που δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε. Στο θέμα του ΠΑΣΟΚ, όμως, υπερακόντισε, λέγοντας ότι μπορεί να θεωρηθεί «με την ευρεία έννοια εγκληματική οργάνωση, με την έννοια ότι σκοτώνει… ότι φέρνει σε κατάσταση αυτοκτονίας πολίτες». Την άποψη αυτή περί «εγκληματικής οργάνωσης με την ευρεία έννοια» συμμερίστηκε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» και ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν αρκετοί υπόδικοι και κατάδικοι από το κόμμα αυτό για διάφορες υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.

 

Scroll to top