10/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι πλόκαμοι της ειμαρμένης

      Pin It

Χωρίς αμφιβολία αποτελούμε μια απέραντη λίστα που σαν χταπόδι απλώνει τα πλοκάμια της παντού. Αποκαλύφθηκε από την «Εφ.Συν.» πως η λίστα Λαγκάρντ συνδέεται με τη λίστα των μιζαδόρων της Siemens. Κι αυτή με τη σειρά της είναι προέκταση του καταλόγου με τα λεβεντόπαιδα των δομημένων ομολόγων, που αφού κάνει μια μικρή στάση στο Βατοπέδι, καταλήγει στις αρχές της μεταπολίτευσης. Αυτή δεν είναι λίστα. Είναι της ρεμούλας πρώτο τραπέζι πίστα, με τον λαό πρίμα βίστα σε διαρκή νύστα.

 

Το δεύτερο πλοκάμι δηλητηριάζει τις εργασιακές σχέσεις, καθώς οι λίσταρχοι -με γιώτα και με ήτα- θεωρούν σικ το να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους, λαμογιά που εξαπλώνεται σαν επιδημία. Τελευταία θύματα οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, απλήρωτοι εδώ και έντεκα μήνες. Το Κίνημα περίμενε τάχα την κρατική επιχορήγηση για να τους εξοφλήσει. Πήρε 3,1 δισ. ζεστά αλλά συμπεριφέρθηκε κρύα. Οι εργαζόμενοι αξιώνουν να πουληθούν οι βίλες και τα κότερα. Και παίρνουν την απάντηση: Αργότερα.

 

Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες από το απόγευμα θα έχει σήμερα η Αττική. Μία απ' τα ίδια και στη Σαλονίκη, μόνο που εκεί τη νύχτα μπορεί να πέσει χαλαρά βρόχα ή χιονόνερο. Τα ηπειρωτικά θα σκεπαστούν πάλι από παγετό, τα ορεινά από χιόνια και τα δυτικά από το απόγευμα θα ταλαιπωρηθούν από βροχές και καταιγίδες.

 

Πογκρόμ εναντίον των πάσης φύσεως καταλήψεων εξαπολύει η τρόικα εσωτερικού, οκτάπους με μείον πέντε πλοκάμια. Τα ροκανίζουν σιγά σιγά οι δανειστές. Προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας και διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου χαρακτήρισε την κατάληψη στη Σκαραμαγκά ο Ν. Δένδιας. Πρότυπο πολιτιστικής ένδειας.

 

Ο καιρός αύριο θα χαρακτηρίζεται από συννεφιά με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Δυτικοί, νοτιοδυτικοί άνεμοι, ήτοι πουνεντογαρμπήδες 4 έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Παγετός κατά τόπους θα καλύψει τα βόρεια ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα ανέβει.

 

Ιαπωνική πρωτιά: Γιγάντιο καλαμάρι εντοπίστηκε σε βάθος 900 μέτρων από το Εθνικό Μουσείο Επιστημών της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Τα οκτώ πλοκάμια του έχουν μήκος δεκατρία μέτρα ενώ διαθέτει από τα μεγαλύτερα μάτια του ζωικού βασιλείου. Σε λάθος χώρα κολύμπησε το μαλάκιον. Επρεπε να βρεθεί στα δικά μας νερά αφού τα πλοκάμια του συμβολίζουν τρόικες και δανειστές και τα τεράστια μάτια τον λαουτζίκο που παρατηρεί τα τεκταινόμενα σαν κατάπληκτος χάννος.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

 

 

Scroll to top