10/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ισχυρότερη παρουσία

      Pin It

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ 

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

Τις επόμενες κινήσεις του σχεδιάζει το Αριστερό Δίκτυο της ΔΗΜΑΡ, ενώ η ηγεσία του κόμματος εμφανίζει πλέον τους διαγραμμένους από την Κ.Ο. Βουδούρη και Μουτσινά ως από καιρό «ξένα σώματα» σε σχέση με την Αγίου Κωνσταντίνου. Εν τω μεταξύ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ο. Βουδούρης διαψεύδει τις φήμες ότι ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα και ότι οικοδομεί σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Πολιτικός φορέας υπάρχει και αυτός είναι το Αριστερό Δίκτυο της ΔΗΜΑΡ». Με αυτή τη δήλωση στην «Εφ.Συν.», ο Οδυσσέας Βουδούρης απάντησε στα δημοσιεύματα ότι ετοιμάζει ξεχωριστό πολιτικό φορέα μετά την προσωπική απόφαση του Φώτη Κουβέλη να τον θέσει εκτός της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής πρόσθεσε ότι «η όποια σχετική απόφαση θα ληφθεί συλλογικά από τα μέλη του Αριστερού Δικτύου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα».

 

Παράλληλα, όλα τα στελέχη της μειοψηφίας απορρίπτουν οποιοδήποτε πολιτικό συγχρωτισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και προκρίνουν να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η προσπάθεια επικράτησης στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ της πολιτικής γραμμής που είχε η Αγίου Κωνσταντίνου την προεκλογική περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουν τη στρατηγική της οικοδόμησης του «τρίτου δρόμου» πέρα από «τον νεοφιλελευθερισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τις παλιές ιδεοληψίες της υπόλοιπης Αριστεράς».

 

Πριν από όλα αυτά, τα βασικά στελέχη που διαφωνούν με τις επιλογές της ηγεσίας θέτουν ως πρώτο στόχο την καλύτερη οργάνωση και συγκρότηση του Αριστερού Δικτύου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, γεγονός δύσκολο μια και -όπως επισημαίνει στέλεχος της μειοψηφίας- «η ΔΗΜΑΡ δεν λειτουργεί πέραν των συνεδριάσεων της ηγεσίας, καθώς τοπικές οργανώσεις της έχουν να συνεδριάσουν πολλούς μήνες».

 


Scroll to top