31/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επεισόδιο Παπαθανασίου – Λυκούδη στη ΔΗΜΑΡ

Πρόταση νόμου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών καταθέτει ο Φώτης Κουβέλης.
      Pin It

Πρόταση νόμου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών καταθέτει ο Φώτης Κουβέλης

 

Μαίνεται ο αναβρασμός στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ κι ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο του Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει, καθώς το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή με βασικό αντικείμενο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος. Το νέο επεισόδιο, μία εβδομάδα μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε για τη συμμετοχή του Σταύρου Λιβαδά και του Γεράσιμου Γεωργάτου στο συντονιστικό των «58» για την Κεντροαριστερά, σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής ανάμεσα στον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Σάκη Παπαθανασίου και τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη.

 

Αφορμή στάθηκε ένα κείμενο που φέρεται να έχει ως συντάκτη τον κ. Παπαθανασίου και το οποίο άφηνε αιχμές για τη στάση του κ. Λυκούδη σε σχέση με το θέμα της δημιουργίας νέου ενιαίου κεντροαριστερού φορέα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού επιχείρησε στη χθεσινή συνεδρίαση να δώσει εξηγήσεις, αρνούμενος ότι διένειμε εσωτερικά ή δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο σχετικό κείμενο.

 

«Δεν στάλθηκε σε κανέναν παραλήπτη και πολύ περισσότερο δεν ανέβηκε στο facebook», υποστήριξε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Σάκης Παπαθανασίου, χαρακτηρίζοντας «αστεία» τα σενάρια ότι επιδιώκει να γίνει ο νέος γραμματέας. Υποστήριξε, πάντως, ότι έχει συγκεκριμένη άποψη για τον τρίτο πόλο, την οποία θα εκφράσει επισήμως και αρμοδίως στα όργανα. Τη σφοδρή του ενόχληση θέλησε, ωστόσο, να εκφράσει ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που ο κ. Παπαθανασίου πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ακούσει καμία διευκρίνιση και ουδέποτε ζήτησε να υπάρξουν εξηγήσεις.

 

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, αν και θεωρεί εξοργιστικά τα σχόλια για το πρόσωπό του, προτάσσει ως προτεραιότητα τη διατήρηση της εσωκομματικής ηρεμίας και δεν επιθυμεί να δοθούν μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

Στο μεταξύ, η Αγίου Κωνσταντίνου έλαβε την απόφαση να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση ποσόστωσης στην εκλογή των γυναικών. Το πλήρες περιεχόμενο της πρότασης θα γνωστοποιήσει σήμερα με δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης. Αποφασίστηκε τέλος να ενταθεί η κριτική έναντι της κυβέρνησης για το φορολογικό και τον ενιαίο φόρο ακινήτων που, όπως εκτιμούν στη ΔΗΜΑΡ, είναι άδικος και αναποτελεσματικός.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top