Savvidis-Ivan-Olympiakos

31/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Σαββίδης χωρίς πυξίδα

Αποφεύγει τη μετωπική με τον Μαρινάκη, αλλά δεν θέλει να ακολουθήσει την τακτική Αλαφούζου.
      Pin It

Αποφεύγει τη μετωπική με τον Μαρινάκη, αλλά δεν θέλει να ακολουθήσει την τακτική Αλαφούζου

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να αναζητά την «ταυτότητά» του στα κέντρα των αποφάσεων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πιο πρόσφατη απόδειξη, η στάση που κράτησε στο τελευταίο συμβούλιο της Super League, πάνω στο θέμα της επιβολής ποινών για δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Λίγκας και των συνεργατών της, της NOVA και του ΟΠΑΠ.

 

Χρειάστηκε να βγει ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μία μέρα μετά μέσω… facebook για να διευκρινιστεί ότι η ομάδα ψήφισε αρνητικά, αφού πρώτα απορρίφθηκε το αίτημά της για αναβολή προκειμένου να… μελετηθούν καλύτερα τα δεδομένα!

 

Την προηγούμενη μέρα, σημειωτέον, η Λίγκα ενημέρωνε πως «ο ΠΑΟΚ ήταν κατ’ αρχήν θετικός»…

 

Η «σύγχυση» που βγάζει το πιο πάνω παράδειγμα δείχνει ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν έχει καταλήξει ακόμη στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί η ομάδα του στα κέντρα αποφάσεων.

 

Είναι φανερό ότι επιδιώκει να δείχνει ότι δεν παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού στις διαμάχες που κατά καιρούς δημιουργούνται κυρίως για ζητήματα εντυπώσεων και πως προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό του ισχυρό πόλο. Μόνο που δεν ξέρει τον τρόπο για να το πετύχει.

 

Ο Σαββίδης έχει κατεβάσει πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Οι δηλώσεις του τύπου… «είπα στον Μαρινάκη ότι δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για να βάζω χρήματα σε μια λεκάνη που δεν έχει πάτο» και… «οι διαιτητές καλύτερα να διαβάσουν το βιογραφικό μου», που είχε κάνει πριν από περίπου ένα χρόνο, φαντάζουν πλέον πολύ μακρινές.

 

Την αλλαγή στάσης του επίσημου ΠΑΟΚ έδειξε και η περίπτωση της διαιτησίας του Ιωαννίδη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Αντί για δημόσιες τοποθετήσεις που θα δημιουργούσαν θόρυβο, η ΠΑΕ προτίμησε να διαμαρτυρηθεί με επιστολή της στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την ΕΠΟ.

 

Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Ο Σαββίδης έχει μετρήσει πολλές φορές τα κουκιά και δεν του βγαίνουν, αφού διαπιστώνει καθημερινά ότι ο Ολυμπιακός κρατά τα ηνία – οπότε δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ να πάει σε μετωπική μαζί του.

 

Από την άλλη, δεν θέλει με τίποτα να ακολουθήσει τον δρόμο που έχει χαράξει ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, ο οποίος πολλές φορές εμφανίστηκε αδύναμος σε κόντρες του με τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και ο 55χρονος επιχειρηματίας βαδίζει σε σίγουρα μονοπάτια που πολλές φορές, όμως, ο ΠΑΟΚ τα διαβαίνει δίνοντας την αίσθηση πως δεν έχει καμία πυξίδα.

 

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σκληρύνει τη στάση του Σαββίδη, αυτό είναι η κατακραυγή του κόσμου του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς πώς θα αντιδράσει ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ σε περίπτωση που οι οπαδοί της ομάδας αποκομίσουν την αίσθηση ότι η ομάδα τους έχει αδικηθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα ο Ιβάν Σαββίδης είναι πολιτικός και ενδιαφέρεται για την αποδοχή του από τον κόσμο.

 

Κοντολογίς, ο Σαββίδης θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ τον δεύτερο ισχυρό πόλο του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο, με αποτέλεσμα, ακόμη να μην έχει χαράξει μια σταθερή πορεία.

 

Scroll to top