31/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο αδιόρθωτος Μπλάτερ…

Μία ακόμη από τις γκάφες του που άφησαν εποχή με «θύμα» τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
      Pin It

Μία ακόμη από τις γκάφες του που άφησαν εποχή με «θύμα» τον Κριστιάνο Ρονάλντο

 

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Μόλις χθες γράφαμε για το νέο «χτύπημα» του Ζεπ Μπλάτερ. Προσκεκλημένος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο πρόεδρος της FIFA, και μιλώντας μπροστά σε φοιτητές, την είδε κωμικός stand-up. Αναφέρθηκε υποτιμητικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, χαρακτηρίζοντάς τον… «στρατηγό στο μέτωπο» και μιμήθηκε κοροϊδευτικά το περπάτημά του. Πρόσθεσε επίσης πως ο Λιονέλ Μέσι είναι «καλό παιδί, ενώ ο Ρονάλντο ξοδεύει περισσότερα στο κομμωτήριο»…

 

Οπως ήταν φυσικό, ο Πορτογάλος παίκτης αντέδρασε, και μάλιστα με μεγαλύτερη κλάση απ' ό,τι ο Ελβετός παράγοντας. Εγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον σεβασμό και την αβρότητα που έχει η FIFA προς το πρόσωπό μου, τον σύλλογό μου και τη χώρα μου. Πολλά εξηγούνται τώρα. Εύχομαι στον κ. Μπλάτερ να είναι υγιής και πολύχρονος, με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει, όπως του αξίζει, τις επιτυχίες των αγαπημένων του ομάδων και παικτών».

 

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, μέσω του προέδρου της, Φερνάντο Γκόμες, που χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπλάτερ «ανάρμοστες και άστοχες».

 

Το κύμα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο εναντίον του προέδρου της FIFA φαίνεται ότι τον ταρακούνησε και έτσι αναγκάστηκε να ανασκευάσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: «Αγαπητέ Κριστιάνο. Σου ζητάω συγνώμη αν σε ενόχλησε η χαλαρή απάντησή μου σε μια ιδιωτική εκδήλωση. Δεν ήθελα να σε προσβάλω. Είμαι επίτιμο μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και εξηγούσα στους φοιτητές ότι έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές με ταλέντο όπως εσύ. Πολλές ευχές».

 

Η περίπτωση του Μπλάτερ, βέβαια, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Καμιά δεκαριά χρόνια τώρα, έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα με δηλώσεις που κατόπιν ισχυρίστηκε ότι έγιναν χάριν αστεϊσμού. Και όπως φαίνεται, δεν μαθαίνει… Σε σημείο ώστε χθες, αρκετά ευρωπαϊκά έντυπα υποστήριζαν ότι η περίπτωσή του εξηγείται μόνο από γεροντική άνοια…

 

Να θυμίσουμε μερικά «μαργαριτάρια» του;

 

• Εν έτει 2004, με θέμα το γυναικείο ποδόσφαιρο: «Ας φορέσουν οι γυναίκες πιο εφαρμοστά σορτσάκια, όπως κάνουν στο βόλεϊ. Θα αυξηθεί η θεαματικότητα».

 

• Με θέμα την απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας στο Κατάρ: «Οσο θα είναι στο Μουντιάλ οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί, ας απέχουν από σεξουαλική δραστηριότητα. Φαντάζομαι ότι με αυτή την προϋπόθεση, θα γίνουν δεκτοί στα στάδια του Κατάρ».

 

• Πάλι με θέμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2008, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρνήθηκε να τον παραχωρήσει στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι υπερβολική η σύγχρονη σκλαβιά στις μεταγραφές και αγοραπωλησίες παικτών».

 

• Οταν αποκαλύφθηκε ότι ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, Τζον Τέρι, είχε σχέσεις με τη φίλη τού πρώην συμπαίκτη του Γουέιν Μπριτζ, ο Μπλάτερ είπε για την κριτική εναντίον του Τέρι: «Αυτή είναι η προσέγγιση των αγγλο-σαξονικών λαών σε τέτοια θέματα. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε λάτιν χώρες (σ.σ.: εννοώντας Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία…), πιστεύω ότι θα τον χειροκροτούσαν!»

 

Και το κερασάκι στην τούρτα, στο πρόσφατο Κογκρέσο της FIFA, όπου με περηφάνια ανακοίνωσε: «Εχουμε πλέον τρεις γυναίκες στο συμβούλιο. Πείτε κάτι, κυρίες μου! Στο σπίτι δεν βάζετε γλώσσα μέσα σας, πείτε κάτι τώρα!»…

 

Scroll to top