31/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Ζητούν συνάντηση με τον Σαββίδη

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Επιστολή στον ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ, Ιβάν Σαββίδη, έστειλαν οι εργαζόμενοι της άλλοτε συνεταιριστικής βορειοελλαδικής καπνοβιομηχανίας, λόγω του αδιεξόδου που έχει επέλθει στον διάλογο με τη διοίκηση για την υπογραφή συμβάσεων εργασίας και τις απολύσεις. Σκοπός της επιστολής, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών, Κώστας Γαβριηλίδης, είναι να ενημερώσουν τον ίδιο τον πρόεδρο για το τι συμβαίνει στην επιχείρηση το τελευταίο διάστημα, ενώ ζητούν συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «όλα τα θέματα από την αρχή».

 

Κάνουν λόγο για «άδικη ένταση μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων» και για δημιουργία άσκοπων διενέξεων που «προκαλούν κακό στην επιχείρηση, ταπεινώνουν τους εργαζόμενους και δημιουργούν δυσμενές κλίμα». «Οταν διαπραγματευόμασταν τους μισθούς μας με τα στελέχη σας θέλαμε απλά να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στον Ιβάν Σαββίδη και προσθέτουν πως «ήμασταν διαθέσιμοι να υπογράψουμε επιχειρησιακή σύμβαση την οποία και εξακολουθούμε να επιζητούμε».

 

Στην ίδια επιστολή επισημαίνουν πως η εμπιστοσύνη τους κλονίστηκε από κάποιες κινήσεις της διοίκησης, η οποία, όπως υποστηρίζουν, υποσχέθηκε πλήρη αποζημίωση σε αυτούς που θα έφευγαν με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και μετά αναίρεσε τον λόγο της. Τονίζουν ότι «ενώ υπήρξαν αιτήσεις για εθελούσια έξοδο, απολύθηκαν άλλοι εργαζόμενοι, και μάλιστα τρίτεκνοι, τόσο από τη ΣΕΚΑΠ όσο και από τη θυγατρική τής ΒΙΟ, που δεν έχουν υποπέσει σε παράπτωμα και που έχουν ανάγκη τη δουλειά στο εργοστάσιο, δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας, φόβου και κινδύνου».

 

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η διοίκηση της επιχείρησης «απέφυγε κατά τις διαπραγματεύσεις να τους δώσει πίνακες με τους μισθούς σε κάθε πόστο, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς το ποσό που δικαιούται», «πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον εκφοβισμό της απόλυσης, δίνοντας στον καθένα διαφορετικό μισθό για ίδιες συνθήκες εργασίας και απασχόλησης με αποτέλεσμα να δημιουργεί αδικίες» και «απολύει ευαίσθητους κοινωνικά εργαζόμενους, χωρίς μάλιστα να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, ήτοι τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας ξεσηκώνοντας την τοπική κοινωνία».

 

Καλούν, υπό αυτές τις συνθήκες, τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη να «συναντηθούμε σε τόπο και χρόνο που θα ορίσετε εσείς, αφού φυσικά μας ειδοποιήσετε, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα από την αρχή».

 

Scroll to top